Umirovljenici oduševljeni Milanovićem! Nahvalili mu ‘sinjske’ gene, pa dali ‘potporu u njegovoj borbi protiv Golijata’

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Stranka umirovljenika odlučila je dati podršku Zoranu Milanoviću koji već danima “zabavlja” javnost prepirkama i prozivkama brojnih političara. Aktivan je po tom pitanju na svim “frontovima” – od televizije do društvenih medija.

U priopćenju poslanom medijima, naslovljenom “Naš, predsjednik s karakterom”, kojeg potpisuje Lazar Grujić, predsjednik Stranke umirovljenika, Milanovića se hvali naširoko, između ostalog piše se i kako Milanović ” nepogrešivo cilja u metu”, jer je “ipak odrastao u blizini Sinja”.

Zanimljivo je spomenuti i to kako je upravo Grujić na predsjedničkim izborima podržao Zorana Milanovića, da bi onda za parlamentarne izbore odjednom preskočio u Škorin tabor.

Podršku Stranke umirovljenika Zoranu Milanoviću prenosimo u cijelosti:

‘NEPOGREŠIVO CILJA U METU ZATO ŠTO JE ODRASTAO KOD SINJA’

“Potporu aktualnom predsjedniku Republike Hrvatske na nedavno održanim predsjedničkim izborima, opće je poznato, kako su dali brojni pojedinci i stranke. No kao što se to već uvriježilo u našoj političkoj praksi potpora je u većini slučajeva posljedica koristoljublja i opada s neispunjenim očekivanja. Zbog toga nije čudno kako vrlo brzo među neizabranim zastupnicima, vijećnicima, ministrima ili državnim tajnicima nestaje političkog zanosa i energije.

Razlog je u tome što se u političkim strankama ne okupljaju zbog osobnih uvjerenja, ideologije ili društvenih interesa već samo osobnih probitaka. Tako je očigledno da ovih dana izostaje podrška predsjedniku i to upravo od onih koji su bili najglasniji u kampanji i uzdizali njegov lik i djelo. Ako su pri tome zaboravili o kakvom se radi karakteru i osobi koju je nemoguće mijenjati ili staviti u kalupe riječ je i o lošim procjenama i nesposobnosti tih aktera na političkoj sceni. Dodamo li tome predizborni slogan „Predsjednik s karakterom“ izgleda kako je samo nama u Stranci umirovljenika bilo oduvijek jasno kako će se događati ovakve stvari koje danima zabavljaju hrvatsku javnost.

Interesantno je pri tome da unatoč verbalnim eskapadama i neuobičajenim istupima predsjednik nepogrešivo cilja u metu. Očigledno ima nešto i u genima jer je ipak odrastao u blizini Sinja i nepogrešivo gađa u sridu. Ostaje još pri tome nejasno koji je njegov krajnji cilj i motiv da je ušao u beskompromisnu borbu s uhljebima, licemjerima i lažnim domoljubima koji su duboko zavukli ruke u naše džepove.

Unatoč tome i unatoč načinima na koje iznosi svoje stavove i s kojima se u nekim slučajevima u potpunosti ne slažemo dajemo mu potporu u njegovoj borbi protiv Golijata. Nadamo se kako neće samo proći kao David i da će ga podržati još brojni skriveni i uplašeni podupiratelji. Pri tome treba zatomiti uzajamne nesuglasice i egoizme kao što smo i mi to učinili jer ipak do sada predsjednik nije niti jednom zgodom progovorio o problemima umirovljenika.

Iako je našu potporu dobio tek nakon što je prihvatio naših 7 predloženih ciljeva u borbi za poboljšanje uvjeta osoba starije životne dobi. No procijenili smo kako u ovom trenutku u našoj državi ima daleko većih problema od umirovljeničkog standarda. A oni su u stvari glavni uzrok što umirovljenici imaju male mirovine, što nedostaje smještajnih kapaciteta u domovima za starije ili što im je neadekvatna socijalna i zdravstvena skrb. Stoga mu još jednom ovim putem dajemo javno podršku i potporu sa željom da ne izgubi snagu i volju u razbijanju okoštalih interesnih struktura i zagovornika lažne liberalne demokracije…”, napisali su.


Komentari