ULOVLJENE SVINJOKRADICE! Mladež pelješila staje pa ih ulovila policija. Pomogao im je ‘stari jarac’

Photo: Damir Spehar/PIXSELL, Ilustracija

Nesvakidašnji zločin potresa Karlovac, a glavni akteri uspjeli su gospodarstvenicima iz Draganića učiniti čak 50.000 kuna štete. Naime, dvojica mladića te djevojka (22) tijekom studenog i listopada s imanja 51-godišnjaka krali su stoku! Osim toga, uspjeli su “maznuti” i zračnu pušku.

Policija ističe da su u krađu stoke iz iste štale krenuli i prošle nedjelje, zajedno s još jednom maloljetnom osobom, ali su ih policajci ubrzo uhitili.

Maloljetnik se za pohod opremio i oružjem koje je neovlašteno posjedovao. Također, 20-godišnjaka i 18-godišnjaka policija sumnjiči i za oštećenje tuđe stvari, jer su radi bijega s mjesta zločina potrgali lokote na rampama šumskih cesta.

No, uskoro je otkriveno da je trojcu u zločinu pomagao nešto stariji muškarac, tj. 52-godišnjak koji je u svojim gospodarskim objektima sakrio i preprodao životinje za koje je znao da su ukradene. Čak je mladićima posudio svoj kombi kako bi lakše dovozili nesretno blago.

Sve osumnjičene policija je kazneno prijavila, a 20-godišnjak i 18-godišnjak su završili u policijskom pritvoru do ispitivanja u državnom odvjetništvu.


Komentari