Uhićen muškarac koji je u Piškorovcu pretukao bebu i mamu: Navodno će u sigurnu kuću

Dvadeset sedmogodišnji muškarac koji je jučer popodne u međimurskom naselju Piškorovec fizički napao svoju nevjenčanu suprugu i pritom metalnom šipkom ozlijedio nju i novorođenče, je uhićen, potvrdila je Marina Soldat, zamjenica glasnogovornika PU međimurske.

Majka i novorođenče od 20 dana su zbrinuti u čakovečkoj bolnici, a pedijatrica Danijela Blažić rekla je da su dijete i majka stabilno i da su noć proveli mirno.

Dvadeset sedmogodišnjak je osumnjičen za kazneno djelo nasilja u obitelji, uhićen je i u tijeku je kriminalističko istraživanje s ciljem utvrđivanja svih okolnosti ovog događaja, dodaje policija.

Dijete je stabilno, ostaje na promatranju

Pedijatrica Blažić iz Županijske bolnice Čakovec rekla je za HTV da su novorođenče i majka stabilno i da su noć proveli mirno. Djetetu su rane sanirane i u dobrom je stanju. Još uvijek će provesti nekoliko dana na promatranju na pedijatriji jer je riječ o bebi staroj 20-ak dana koje je pretrpjelo ozljedu glave željeznom šipkom.

Smještaj za mamu i bebu

Iz socijalne službe kažu da se radi o obitelji s dvoje djece iz Piškorovca i da nisu do sada imali prijave zbog nasilja vezano za ovu obitelj, no bitno je osigurati siguran smještaj za majku i dijete.

“Najbrži način je zbrinuti majku i djecu u neku od sigurnih kuća, ovisno o tome što će majka zatražiti. Prema navodima kolegice koja je bila dežurna noćas, majka je takvu želju baš i izrazila. Onda ćemo vidjeti što dalje. Ako majka brine o svojoj djeci, onda nema niti potrebe postupati prema majci”, kazala je za HTV Alenka Bilić iz Centra za socijalnu skrb Čakovec.


Komentari