Ugostitelji spremni na sve: ‘Gotovi smo! Razmišljamo o izlasku na ulice ili skupnom otvaranju’

Glavna tema ovih dana je moguće popuštanje mjera. O tome i epidemiološkoj situaciji pričali su pomoćnica ravnatelja HZJZ-a Marija Bubaš, načelnik istarskog Stožera Dino Kozlevac, predsjednik atletskog saveza Ivan Veštić i ugostitelj Dražen Biljan.

U uvodnom dijelu HRT-ove emisije ‘U mreži prvog’ Bubaš je rekla da nam je epidemiološka situacija sve bolja, ali još nije sjajna. Smatra da kao što mjere treba postupno uvoditi, tako ih treba postupno i popuštati, a ne zna koje će biti prvo popuštanje jer o tome se još pomno promišlja.

Biljan smatra da sve sektore u ugostiteljstvu treba izjednačiti, ali “kava za van su mrvice za njihovo preživljavanje”.

Tražili su mogućnost dostave, ali to je manje od 3 posto prihoda, što im neće pomoći gotovo ni u čemu. Govorio je o posljedicama lockdowna, kaže da su ugostitelji na podu i nemaju nikoga da ih podigne i pomogne.

“Maksimalno smo poštivali mjere dogovorene sa Stožerom. Smatram da je velika većina ugostiteljskih objekata sigurno mjesto za goste. Tu smo da maksimalno poštujemo mjere, u dogovoru sa Stožerom. Spremni smo početi raditi čim prije, ljudi su na izmaku snaga, računi su prazni, svakim danom se zatvaraju lokali i mi razmišljamo i o mogućnosti izlaska na ulicu ili o skupnom otvaranju u istom danu”, rekao je Biljan.

Veštić je rekao i kako “sportski klubovi mjesecima gube djecu”. Smatra i da pojedine klubove nije trebalo zatvarati.


Komentari