Ugostitelji: ‘Ne možemo pustiti da skoro sve normalno funkcionira, a nas držite vječno zatvorenima’

Foto: Zagreb.info

Veliki prosvjed poduzetnika 3. veljače na Trgu bana Jelačića u Zagrebu, naišao je na niz reakcija, a među njima se istaknula ona premijerova. Iako prosvjed smatra demokratskim pravom, Plenković ističe da se na stol moraju staviti činjenice i argumente. Ugostitelje je pozvao i na strpljenje, a oni ne kriju da mjere smatraju diskriminatornim.

Podsjećamo, premijer često ističe kako su mjere u Hrvatskoj među najliberalnijima u Europskoj uniji, te da smo među zadnjima zatvorili ugostiteljske objekte.

“Prosvjedna akcija je jučer bila da se pusti glas da su svjesni da ovo ovako ne može, da ne mogu dvije djelatnosti – ugostitelj i fitness centri spašavati epidemiološku cijelu mjeru dok život skoro pa normalno funkcionira. Kad vidimo slike sa skijališta, kada vidimo slike kakve su po na bazenima, da ne nabrajam javni prijevoz. To je nama neprihvatljivo, jedna je diskriminacija na djelu”, izjavila je za RTL Žaklina Troskot iz Nacionalne udruge ugostitelja.

Cilj Vlade je da se život do ljeta normalizira, kako bismo imali dobru sezonu, a nezadovoljstvo navedenim ugostitelji ne skrivaju. S obzirom da ne dolazi do promjena aktualnih mjera, moguć je još jedan prosvjed.

“Ne možemo pustiti da skoro sve normalno funkcionira, a nas držite vječno zatvorenima. Znači, mora se tu naći taj balans i to je nešto što smo jučer htjeli ukazati i sigurno ćemo to morati još jednom, ako tu ne bude sluha”, kaže Troskot.


Komentari