UGOSTITELJI ĆE PROVESTI VELIKU AKCIJU U ZAGREBU! Neki najavili i otvaranje već od 1. veljače!

Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL

Na sjednici Vlade u četvrtak objavljeno je kako se mjere popuštaju u dva segmenta. No, ni Stožer ni Vlada nisu poslušali ugostitelje i njihove molbe da im dopuste otvaranje.

Kafići ne smiju prodavati ni kavu za van. Ugositelji su bijesni, a neki od njih najavljuju i pobunu.

Jedan od njih je Bernard Tkalčec, vlasnik seoskog turizma Zlatni Klas u Otrovancu kraj Pitomače, u sklopu kojega ima restoran i smještajne objekte.

“Dio sam inicijative ugostitelja nazvane ‘Dajte nam da radimo’, u koju je uključeno puno subjekata. Trenutno smo u pregovorima i mogu vam reći da će dobar dio nas 1. veljače otvoriti svoja vrata u znak protesta, po uzoru na Češku i Italiju. Vjerujem da će nas biti oko pet tisuća, a ja ću sigurno biti jedan od njih”, najavio je za portal ePodravina.

Kaže da su ugostitelji na koljenima te da im je država “okrenula leđa”.

‘Razočaran sam…’

“Čuvali smo radna mjesta, no potpore ni ne sjedaju na vrijeme, a gdje su ostali troškovi… Mi izdajemo hranu za van, no to su sitnice. Promet nam je pao za 70 posto, ovo više nije izdrživo”, rekao je Tkalčec.

Objasnio je i kako će otvoriti iz očaja te kaže ni kako ni kave za van i terase nemaju smisla.

“Ljudi su već naučili piti kavu na benzinskim crpkama i na kioscima, a punktove gdje se okupljaju ionako nitko ne kontrolira. U međuvremenu je već preko 1000 ugostitelja propalo, a nezaposlenih je svakim danom sve više.

Razočaran sam što nakon 43 godine poslovanja moram razmišljati o svom opstanku. Ove su mjere koje izgledaju kao da ti netko da kikiriki i kolač kad si gladan”, zaključio je.

Velika akcija poduzetnika

Udruga Glas poduzetnika (UGP) odlučila napraviti, kako naglašavaju – veliku akciju koja će se održati u srijedu, 3. veljače u Zagrebu, ali detalje u vezi te akcije još uvijek ne žele iznositi. Naime , kako nam je rekao Hrvoje Bujas, predsjednik UGP-a, UGP planira veliku akciju na koju će pozvati ne samo poduzetnike i obrtnike već i sve zaposlenike u privatnom sektoru.

“Prema tome, pozivamo i sve građane. Detalje još uvijek ne mogu iznositi jer se usklađuju, ali uskoro, pretpostavljam u ponedjeljak ili najkasnije u utorak izaći ćemo s tim u javnost”, rekao je Bujas.

Pojasnio je kako ne može sada izaći s pojedinostima te velike akcije kako “slučajno ne bi bili preduhitreni u toj akciji”.

Dodao je kako ta udruga sigurno “neće stajati sa strane”. Očekuju da će to biti najveća akcija do sada, a do sada su u UGP-ovoj režiji održane takve dvije akcije.

Velika akcija poduzetnika najvjerojatnije će se održati u srijedu u jutarnjim satima, doznaje Dnevno.


Komentari