Udruga poznata po poticanju na diskriminaciju podržava Zekanovićevu inicijativu za zabranu pobačaja

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Udruga Vigilare podržala je u četvrtak inicijativu Hrvatskih suverenista, predvođenu zastupnikom u Hrvatskom saboru Hrvojem Zekanovićem, kojom se prikupljaju potpisi zastupnika, kako bi prijedlog Zakona o zaštiti života, došao na dnevni red Sabora.

Vigilare je u priopćenju pozdravila zastupnike iz različitih stranaka koji su do sada potpisali taj zakonski prijedlog i pozvala sve ostale zastupnike, posebno one koje se smatraju katolicima i/ili one koji poštuju znanstvene činjenice da ljudski život počinje trenutkom začeća, da potpišu prijedlog.

Kao dio civilnog društva koji se, zajedno s drugim grupacijama na velikoj pro-life sceni u Hrvatskoj, godinama bori za zaštitu ljudskog života, udruga Vigilare je također pozvala zastupnike u Hrvatskom saboru da “u ovom trenutku svoje osobne i stranačke razlike stave po strani i da učine sve da bi se u hrvatskom društvu i Saboru stvorila klima za zakonske promjene koje bi zaštitile nerođenu djecu od užasa abortusa”.

“Za pokušaje da se zakonski potpuno zaštiti nerođenu djecu, ne postoji neko ‘pravo’ vrijeme; uvijek je pravo vrijeme. To vrijeme je sada”, istaknuli su iz udruge i dodali kako će na svojoj stranici objaviti tko jest, a tko nije potpisao taj zakonski prijedlog.

Naveli su i kako se ove godine navršilo 30 godina hrvatske neovisnosti i slobode, “a hrvatska nerođena djeca još uvijek moraju strepjeti hoće li ugledati svjetlo dana, a sve zbog nemoralnog zakona još iz komunističkih vremena koji dopušta njihovo zakonito ubijanje”. “Do kada? Kada će i oni imati prava, kao i svi ostali Hrvati?”, upitali su se iz udruge Vigilare.

Pozvali su i sve političke aktere u Hrvatskom saboru da koordiniraju svoje akcije, naročito u vezi zaštite života, i da u buduće odmah zajednički istupe. “Bitna su nerođena djeca, a nečije ime, stranka ili čast”, stoji, uz ostalo, u priopćenju koje je za Vigilare potpisao Vice Batarelo.

Komentari