U ZAPALJENOM AVIONU BILA JE I HRVATSKA STJUARDESA: ‘Sretna sam što sam živa, izgleda da još nije došlo vrijeme da odem’

Youtube

Na letu zrakoplova koji je u srijedu prisilno sletio u Dubaiju, a pritom se zapalio, bila je i stjuardesa iz Hrvatske Mladena Kovačević. 

Stjuardesa Mladena Kovačević iz Hrvatske bila je jedna od članova posade koji su se u srijedu našli u zrakoplovu Emiratesa koji je prisilno sletio u Međunarodnu zračnu luku u Dubaiju, a nakon toga se zapalio.

Ona i ostatak posade spremno su, čim se zrakoplov zaustavio, aktivirali tobogan i uspješno evakuirali čak 282 putnika. Emirates je objavio da nijedan putnik, ako ni član posade nije ozlijeđen, piše Jutarnji. No, prilikom spašavanja putnika i posade nažalost je poginuo jedan vatrogasac.

“Svi smo na sigurnom i neozlijeđeni. Uspjeli smo pobjeći na vrijeme i evakuirati sve iz aviona, bez žrtava. Hvala vam na silnim porukama, volim vas i idem proslaviti novu šansu za život koju sam dobila danas. Osjećam se kao ponovno rođena, doslovno! Izgleda da još nije došlo vrijeme da odem”, objavila je Mladena Kovačević na svom Facebook profilu.

Mladena Kovačević/Facebook
Mladena Kovačević/Facebook

Na letu iz indijskog Thiruvananthapurama prema Dubaiju bilo je i 226 Indijaca, 24 Britanca, 11 državljana Ujedinjenih Arapskih Emirata te više od 30 putnika iz još 17 zemalja.

Prema neslužbenim navodima putnika, avion je letio normalno bez ikakvih teškoća sve do samog slijetanja. U tom trenutku kapetan im je javio da imaju problema sa stajnim trapom te da će morati prisilno sletjeti, piše Jutarnji.

Prilikom udara o pistu vatra je zahvatila prednji dio trupa, a crni dim je ubrzo ispunio kabinu. Na mjesto nesreće ubrzo su stigli vatrogasci koji su uspješno obuzdavali vatru, sve dok u jednom trenutku nije došlo do eksplozije pri čemu je poginuo jedan od njih. Vatra je bila toliko jaka i brzo se širila da je progutala cijeli gornji dio trupa.

Podsjetimo, zrakoplov avioprijevoznika Fly Emirates na letu iz Indije u srijedu se srušio u zračnoj luci u Dubaiju. Fotografije zrakoplova u plamenu odmah su se proširile društvenim mrežama, a na njima se jasno vidi da iz trbuha letjelice bukti crni, gusti dim. Na Youtubeu je izašao i šokantan video.

>>>ZRAKOPLOV PRISILNO SLETIO I EKSPLODIRAO: Sva slijetanja i polijetanja na aerodromu su obustavljena

 

Komentari