U tijeku je pretres luksuznog stana u centru Zagreba. Kovačević ga je dobio od tvrtke kojoj je sredio posao s Janafom?

Footo: Luka Stanzl/PIXSELL

Nakon što je jutros ponovno uhićen bivši šef uprave Janafa Dragan Kovačević, kao i više osoba koje se sumnjiči za koruptivna kaznena djela, policija je pretresla stan u zagrebačkom Banu centru, u Ulici Augusta Cesarca 10.

Naime, Kovačića se tereti da je luksuzni stan dobio od tvrtke Cefis d.o.o, te da je za uzvrat vlasniku te tvrtke omogućio dobivanje posla održavanja informatičke opreme koju je koristio Janaf.

Prošle godine kada je Kovačević bio prvi puta uhićen, policija je također pretražili isti stan koji nije bio prijavljen u imovinskoj kartici šefa uprave Janafa, iako je Jutarnji list tada doznao da ga je Kovačević koristio duže vrijeme. Iako je riječ o nešto manjoj nekretnini površine 41 m2 kvadratni koja se nalazi na drugom katu, vrlo je vrijedna budući da se nalazi u centru Zagreba gdje kvadrat stana seže i do 7 tisuća eura na najvišim katovima, piše Telegram.

O uhićenju Dragana Kovačevića danas se oglasio u Uskok.

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

“U tijeku su uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji kao rezultat kriminalističkog istraživanja koje se provodi u suradnji s PNUSKOK-om i Samostalnim sektorom za financijske istrage Porezne uprave Ministarstva financija. Navedene radnje provode se u odnosu na više osoba za koje se osnovano sumnja da su počinile koruptivna kaznena djela. USKOK će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju, o čemu će pravodobno obavijestiti javnost”, poručili su iz USKOK-a.

Komentari