U ŠKOLU STIGLA POLICIJA: Učenik petog razreda nastavnici matematike prijetio bombom zbog previše zadaće

Ilustracija: Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Nakon tragedije u Beogradu početkom svibnja u tamošnjoj osnovnoj školi, Ministarstvo obrazovanja svim škola u Hrvatskoj poslalo je naputke prema kojima se svaku prijetnju treba shvatiti ozbiljno te na nju reagirati.

PRIJETIO DA ĆE POSTATI NOVI KOSTA K.! Učenik sa željeznom šipkom uletio u učionicu osnovne škole, intervenirala policija

Krajem proteklog tjedna učenik petog razreda jedna osnovne škole u Vukovarsko-srijemskoj županiji prijetio je nastavnici matematike, zbog čega je pozvana policija. Rekao joj je kako treba baciti bombu ili bombardirati dvorište nastavnice.

Povod tome bio je razgovor među učinicima o tome kako imaju mnogo domaće zadaće zbog čega im pati društveni život, prenosi Večernji list.

Nastavnica je scenu iz učionice prenijela čelnicima škole koju su na razgovor pozvali roditelje učenika te obavili razgovor s njima. Iz škole su za Večernji rekli da učenik nije ranije imao problematično ponašanje, dok roditelje opisuju kao razumne ljude.

Tijekom sastanka dogovoreno je da nastavnici u školi prate njegovo ponašanje, što će kod kuće raditi roditelji. Gledati će koje mreže koristi, što mu se nalazi na mobitelu, koga prati i slično.

Slučaj je potom prijavljen i policiji koja je u školi obavila razgovor s njenim prestavnicima te roditeljima djeteta. Danas je dječak normalno stigao u školu i pratio nastavu.

Ovo je jedan od više zabilježenih slučajeva istog tipa nakon tragedije u beogradskoj osnovnoj školi.


Komentari