U Požegi 13 novozaraženih, Stožer Bodsko-posavske županije najavio presicu zbog pogoršanja stanja s koronom

Foto: Pixabay

Stožer Brodsko-posavske županije najavio je konferenciju za medije za 9 sati zbog daljnjeg pogoršanja epidemiološke situacije te značajnog porasta broja novozaraženih osoba na području Brodsko-posavske županije, piše otvoreno.hr

Jučer je na području županije zabilježeno pet novih slučajeva zaraze, od toga su troje medicinski djelatnici.

Lokalni portal SBonline objavio je da je u samoizolaciji i desetak radnika Hrvatskih šuma iz Nove Gradiške, no jučer nitko od njih nije bio pozitivan.

Više pročitajte OVDJE.

U Međimurskoj županiji nema novooboljelih 

Stožer civilne zaštite Međimurske županije izvještava da je do 4. srpnja 2020. testirano novih 22 ljudi i svi su nalazi negativni, a čime je u Međimurskoj županiji testirano ukupno 1306 osoba. U Međimurju je aktivan jedan slučaj, a statistički se vode još dvije osobe koje žive i rade u gradu Zagrebu i u posljednje vrijeme nisu boravile u Međimurskoj županiji. Ukupno se od 25.2.2020. oporavilo osam osoba.

Više pročitajte OVDJE.

Požega: Od 94 obrađena uzoraka, 13 je pozitivno

Još uvijek nisu poznati rezultati svih uzoraka na koronavirus koji su u petak uzeti od rekordnog broja građana Požeško-slavonske županije, njih više od 250,  potvrdio je u petak navečer na izvanrednoj konferenciji za novinare epidemiolog u županijskom Zavodu za javno zdravstvo Ante Vitalia.

Vitalia je na konferenciji za novinare rekao i da su 422 osobe u samoizolaciji, a riječ je o osobama koje bi bile u kontaktu s novootkrivenim osobama.

“Ono što je nama bitno s epidemiološke strane je da znamo sve kontakte zaraženih osoba te tako znamo da se 37 osoba zarazilo  od  jedne obitelji, odnosno dvije osobe koje su došle iz inozemstva”, rekao je Vitalia.  Riječ je o dvije osobe, povratnicima iz  Njemačke.

Dodao je da je jedna zaražena osoba povezana s noćnim klubovima u Zagrebu, a tri slučaja s jednom svadbom na području grada Zagreba.

Više pročitajte OVDJE.


Komentari