U posljednjih nekoliko dana uočeno čak 13 novih rupa na području Banovine

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Razoran potres 29. prosinca na području Sisačko-moslavačke županije mnoge je kuće potpuno uništio, a materijalna šteta je ogromna. Brojni mještani tog područja ostali su bez krova nad glavom, a pomoć iz cijele Hrvatske stiže im svakoga dana.

Tlo i dalje podrhtava, o posljedicama potresa razgovarao sa suradnicima u općini Donji Kukuruzari i selima Pecki i Sibić, razgovarao je danas potpredsjednik Vlade RH i predsjednik Stožera Civilne zaštite Tomo Medved. Razgovaralo se o dosadašnjem tijeku pružene pomoći, kao i o tome što nedostaje. Medved je obišao i mjesta na kojima se hrana i potrepštine prikupljaju i distribuiraju.

Razgovaralo se i o nastalim rupama u tlu na području Mečenčana. Dosad ih je uočeno 51, a u posljednjih nekoliko dana čak 13 novih većinom na poljoprivrednim površinama. Najdublja rupa nastala nakon potresa dubine je oko 15 metara, a nalazi se u blizini obiteljske kuće. Stručnjaci naglašavaju da u idućih šest mjeseci ne treba poduzimati nikakve aktivnosti po pitanju saniranja otvora u tlu, posebice onih u blizini kuća.

„Pratit ćemo stanje i ako se uoči opasnost, a posebno u slučaju ugroze života ljudi, reagirat ćemo pravovremeno,“ istaknuo je Medved.

 


Komentari