U posljednja 72 sata na petrinjskom području zabilježeno 28 potresa. Situaciju dodatno otežava jaka hladnoća

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Tlo na području središnje Hrvatske nemilice podrhtava svaki dan. U posljednja 72 sata Sisačko-moslavačku županiju pogodilo je 28 potresa. Od toga je jedan bio umjeren  magnitude 2.9 prema Richteru, dubine 12 kilometara.

U 2:50 sati, tutnjava i podrhtavanje mnoge je probudila iz sna. Epicentar je bio 4 kilometara jugozapadno od Jastrebarskog.

 

Situaciju u Banovini dodatno otežava i iznimno niska temperatura, koja je ujutro iznosila samo -7 Celzijevih stupnjeva. Grad je zabijelio i bijeli pokrivač.

Također, Petrinjici su jučer iskazali zahvalnost na silnoj pomoći koja im dolazi, no nisu krili zabrinutost da će s vremenom pasti u zaborav i s vremenom u obnovi grada ostati prepušteni sami sebi.

U posjet Petrinji stiže predsjednik Srpskog narodnog vijeća (SNV) Milorad Pupovac, koji će zajedno s gradonačelnikom Darinkom Dumbovićem u rad pustiti rad humanitarni punkt SNV-a kako bi se sve SNV-ove aktivnosti pomoći na terenu efikasnije koordinirale u direktnoj komunikaciji sa unesrećenima u potresu.

 

 


Komentari