U Opatovac noćas STIGLO 8000 LJUDI

Facebook

Pred kampom gužva, imigranti mokri i promrzli.

Privremeni izbjeglički kamp u Opatvocu noćas je bio preplavljen imigrantima. U kamp je pristiglo oko 8 tisuća ljudi, a najviše ih je došlo preko prijelaza Bapska, dok su ostali došli s Tovarnika. Kako prenosi 24sata, tisuće promrzlih i mokrih ljudi pješačilo je deset kilometara od Bapske do Opatovca.

Imigrante su cijelu noć prevozili na granične prijelaze s Mađarskom. Desetak autobusa pristiglo je na prijelaz Baranjsko Petrovo Selo – Beremend, a tamo su mađarski policajci preuzeli petstotinjak imigranata. Drugi dio je usmjeren prema drugim graničnim prijelazima, prenosi 24sata. Trenutno je u tijeku prijevoz imigranata ka Tovarniku gdje će biti ukrcani na vlak za Botovo.

Na ulazu u kamp u Opatovcu stvara se velik gužva, a kako su u koloni uglavnom muškarci za vjerovati je da su u kamp prvo ušle žene i djeca. Neslužbene informacije kažu kako bi tijekom dana u Opatovac trebalo stići oko 9 tisuća imigranata. Od početka imigrantske krize u Hrvatsku je pristiglo više od 50 tisuća ljudi.

Na Bajakovu se propuštaju teretna vozila s lako kvarljivom robom, a kolona kamiona na izlazu iz Hrvatske je trenutno oko 2 kilometra. Na ulazu u Hrvatsku i dalje se ne propuštaju vozila srpskih registracijskih oznaka. Tovarnik je od 5 i 45 otvoren za sva osobna vozila i autobuse, osim ona srpskih registracija, teretni promet je u prekidu. Većih gužva nema niti na jednom graničnom prijelazu, a za sav promet zatvoreni su prijelazi: Ilok 1 i 2, Principovac 1 i 2 te Erdut i Batina. Stanje će ostati ovako sve dok Srbi ne počnu imigrante voziti ili usmjeravati na Horgoš.


Komentari