U ISTOJ SOBI RADITE I DJECU ODGAJATE? Vlada ima ‘genijalnu’ demografsku ideju koja će vas ‘cementirati’ unutar četiri zida

Photo: Zeljko Hladika/PIXSELL

Spajanje “ugodnog” s “korisnim” polagano se razmatra unutar stručnih tima Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. Naime, iako je prošlo više od godinu dana da brojni zaposlenici rade od kuće, još se uvijek nisu do kraja usuglasile specifičnosti “novo-normalnog” rada, kao ni radna skupina koja bi trebala raditi na izmjeni Zakona o radu.

No, u Ministarstvu smatraju da bi se ovakav oblik rada trebao poticati, kako bi se, vjerovali ili ne, poticala demografska revitalizacija RH!

Kako bi to regulacija rada od kuće pomogla demografskoj obnovi, Ministarstvo odgovara: kroz bolju ravnotežu poslovnog i privatnog života.

Jutarnji piše kako je namjera kreirati kvalitetan zakonski okvir za poticanje poduzetničkih aktivnosti kako bi se smanjilo administrativno opterećenje rada te, uz maksimalnu zaštitu radnika, osiguralo dostojanstvene uvjete rada.

Kako bi to konkretno trebalo izgledati, u Ministarstvu zasad ne objašnjavaju.

Inače, prošle godine dogodio se najveći prirodni pad u povijesti države.

Broj novorođene djece pao je za 296 u odnosu na 2019. godinu, umrlo je više od 56 tisuća ljudi, odnosno, broj umrlih je za 20 tisuća veći od broja novorođenih.


Komentari