TUŽNA VIJEST Na novinarskom zadatku preminuo poznati hrvatski fotoreporter! Prošao je većinu ratišta, a u Ukrajini je proveo 13 dana

Ilustracija (Foto: Pixabay)

Na novinarskom zadatku kod mjesta Molunat u Konavlima, u utorak je iznenada preminuo fotoreporter Jutarnjeg lista i agencije Cropix Srđan Vrančić Vrana (57).

Ronio je u sklopu istraživačko-novinarskog projekta proučavanja podmorja Scuba Skener, a onda se dogodilo ono najgore.

Inače, Vrana je rodom iz Rijeke, a fotografijom se bavio od 1979. godine. Za Cropix i Jutarnji izvještavao je s brojnih sportskih događanja poput Olimpijskih igara, Formule 1, svjetskih i europskih prvenstva itd.

Čitatelji će ga najviše pamtiti kao ratnog izvjestitelja i fotoreportera. U posljednjih nekoliko desetljeća, prošao je većinu ratišta, od Hrvatske, Afganistana, Kosova, Sirije pa do Ukrajine, gdje je ove godine proveo ukupno 13 dana i fotografirao ekskluzivne snimke ranjenih vojnika iz vojne baze Javoriv u okolici Lavova.

Također se bavio i podvodnom fotografijom te je imao aktivnu ulogu u Hrvatskom ronilačkom savezu. Upravo je Vrančić bio pokretač projekta Scuba Skener, piše Jutarnji. Dobitnik je Velebitske degenije i najbolje sportske fotografije Zbora fotoreportera. Vrančićeve fotografije bile su izložene u brojnim muzejima, a neki od njih su Muzej grada Rijeke i Muzej ratne fotografije u Zagrebu.


Komentari