TURIZAM bi trebao cvasti: Španjolci, Nijemci i ostali otkrivaju čari Hrvatske

Hrvatska turistička zajednica

Sezona turističkih sajmova  je u punom jeku – hrvatska ponuda se predstavlja u Španjolskoj, Njemačkoj i Rusiji.

Hrvatska turistička ponuda ovih se dana intenzivno predstavlja na najvažnijim svjetskim turističkim sajmovima. Tako je u siječnju hrvatska ponuda već predstavljena na sajmu Vakantiebeurs u Utrechtu te sajmu Ferienmesse u Beču, u tijeku je sajam CMT u Stuttgartu, a tijekom siječnja predstoje i nastupi na sajmovima u Madridu (Fitur), Zurichu (Fespo) Düsseldorfu (BOOT) te Bratislavi (Slovakiatour). U Moskvi će se krajem siječnja održati i poslovna radionica za koju je iskazan veliki interes i hrvatskih i ruskih subjekata.
Neke od sajmova će posjetiti i direktor Glavnog ureda HTZ-a Ratomir Ivičić koji će se tom prilikom susresti s predstavnicima važnih partnera i turoperatora. Također, direktor Ivičić će sudjelovati i na sastanku „Board of Directors“ u sklopu European Travel Commissiona (ETC) koji za cilj ima, između ostaloga, i promociju Europe kao turističke destinacije te razmjenu znanja i iskustava između članova nacionalnih turističkih organizacija.
„Hrvatska turistička zajednica će u 2016. godini nastupiti na 26 sajmova, od toga na 18 turističkih sajmova i 8 specijaliziranih sajmova. Neki važni sajmovi su već odrađeni, neki su pred nama, a za kvalitetne nastupe smo u budžetu za ovu godinu osigurali više od 14 milijuna kuna. Siguran sam kako će navedena sredstva i naše aktivnosti dati očekivane rezultate, a u prilog tome govore i pozitivne informacije s odrađenih sajmova, posebice one koje se odnose na novi krovni komunikacijski koncept „Hrvatska, puna života“ te na nove vizuale i izgled štanda“, izjavio je direktor Ivičić.
U odnosu na prošlu godinu, u 2016. godini hrvatska će ponuda biti predstavljena i na sajmu MAP u Parizu, TTG u Riminiju, nautičkom sajmu Allt vor Sjon u Stockholmu te sajmu ATM u Dubaiju. Važniji sajmovi na kojima je Hrvatska turistička zajednica nastupila ili će nastupiti u ovoj godinu su Ferienmesse u Beču, Vakantiebeurs u Utrechtu, CMT u Stuttgartu, f.re.e u Munchenu, ITB u Berlinu, WTM u Londonu te kongresni sajmovi IMEX u Frankfurtu i IBTM u Barceloni. Na spomenutim sajmovima je znatno veći broj posjetitelja i izlagača te je sukladno tome i veći interes hrvatskih suizlagača.


Komentari