TRZNI, PA IDEMO: Budu li se pritužbe na Pleterovu hranu gomilale, netko će biti pozvan na raport

Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

U Petrinju je u srijedu otišao predsjednik Zoran Milanović, gdje je porazgovarao s kuharima volonterima te im je zahvalio na predanom radu. Nazdravili su rakijom, što je mnogima izrazito simpatično. U Petrinju je predsjednik Republike Hrvatske došao u društvu bivšeg šefa SOA-e, piše N1, svog trenutnog savjetnika za nacionalnu sigurnost, Dragana Lozančića.

Planira se sastati s gradonačelnikom Petrinje, Darinkom Dumbovićem, gradonačelnicom Siska, Kristinom Ikić Baniček te dogradonačelnicom Gline, Brankom Bakšić Mitić.

U zadnjih se par dana na potresom pogođenom području digla medijska bura oko pripreme hrane, a društvenim mrežama su počele kružiti fotografije obroka koje kuha državna tvrtka Pleter, tvrtka koja je pripremu i podjelu toplih obroka za unesrećene ljude iz Banovine preuzela od kuhara volontera, koji su od prvog trena nepogode odrađivali lavovski posao.

Potpredsjednik Vlade Boris Milošević najavio je u srijedu da će u suradnji s Gradom u Petrinji biti postavljen šator za podjelu hrane, no nije htio otkriti novu lokaciju dok ne budu sigurni da je pogodna. Zamjenik načelnika Stožera civilne zaštite za otklanjanje posljedica potresa rekao je kako treba pripremiti podlogu i brzu montažu šatora, koja će osigurati pristupačnost građana.

“Ne bih govorio o lokaciji dok ne budemo sigurni da je lokacija pogodna. Sigurno ćemo obavijestiti građane”, rekao je Milošević u emisiji “Hrvatski radio za Banovinu”. Naglasio je kako je misao vodilja Stožera da nitko ne ostane bez toplog obroka.

Nadam se da će ljudi biti zadovoljni obrocima Pletera. Naravno da moraju biti na nekoj razini i ako te pritužbe budu učestale i i masovne onda ćemo razgovarati s vodstvom Pletera da učini sve da kvaliteta obroka bude zadovoljena”, govori Milošević. Zahvalio je kuharima volonterima na odrađenom poslu i istaknuo kako postavili jako visoke standarde što se tiče hrane.


Komentari