TRESE SE U SDP-u! Dio stranke želi smijeniti Milanovića: ‘Neka se ugleda u Karamarka i odstupi!’

Goran Stanzl/PIXSELL

Prema tvrdnjama izvora iz SDP-a, slučaj svastike na Poljudu kao i niz drugih afera, riješit će se kada Milanović ode s mjesta predsjednika SDP-a.

Čini se kako je i pred SDP-om burno političko ljeto. Dok su oči javnosti uprte u zbivanja unutar Hrvatske demokratske zajednice, čini se kako ništa manje napeto nije ni u redovima SDP-a koji već zadovoljno trlja ruke zbog novih izbora koji očekuju Hrvatsku 4. rujna ove godine. Međutim, iako je šef Partije već počeo napadati najizglednijeg HDZ-ovog kandidata za predsjednika stranke, odnosno predsjednika Vlade RH, Andreja Plenkovića  komentarima poput: ”Pripadao bi liberalnijoj struji moje stranke…”, čini se kako Milanović izbore neće dočekati mirno.

Osim napada na Plenkovića prije negoli je i izabran na mjesto šefa HDZ-a kako bi se, na koncu, njegovo preuzimanje stranke spriječilo te ga se okaljalo pred HDZ-ovim članovima koji će svog predsjednika birati po načelu jedan član – jedan glas, svjestan je Milanović kako osim Plenkovića koji bi od svih kandidata koji su se spominjali u medijima jedini imao šanse za suprotstaviti mu se i na kraju – pobijediti ga, problemi unutar njegove stranke samo što nisu eksalirali.

Naime, poznato je kako već duže vrijeme vlada nezadovoljstvo istaknutih SDP-ovih članova pa se tako svojevremeno govorilo kako bi Milanovića također mogao zamijeniti (baš i poput Karamarka)  EU parlamentarac Tonino Picula. Velike nade nezadovoljnici su polagali i u Zlatka Komadinu, međutim ni ova priča nije do kraja realizirana.

Facebook
Facebook

”Milanović je jako lukav, arogantan je i bezobrazan što sigurno odbija glasače. Uvjereni smo kako bi dobili izbore da njega nije bilo, a koliko je vješt u pregovorima pokazuje vam i situacija s MOST-om”, kazao nam je izvor iz SDP-a koji je jako zabrinut za budućnost SDP-a ukoliko na njegovom čelu i dalje ostane Zoran Milanović.

”On sada mora odabrati Karamarkov put, povući se kao što je to učinio i on. Milanović je već duže najomraženiji lik u SDP-u i došlo je vrijeme da ode kako bi i SDP mogao na izborima ostvariti svoj puni potencijal”, uvjeren je naš sugovornik.

>>> PREŠUĆENE ČINJENICE O ANDREJU PLENKOVIĆU: Zabranjivali su mu medijske istupe, a HDZ mu nije mogao oprostiti jednu stvar

Zagrebački SDP već godinama priprema Milanovićevu smjenu

Naime, upravo za vrijeme dok je Zoran Milanović obnašao mjesto predsjednika Vlade RH, a u isto vrijeme i predsjednika stranke, SDP nakon parlamentarnih doživio je pravi potop na lokalnim, dvoma izborima za EU parlament i na koncu, predsjedničkim izborima gdje je pobjedu odnijela HDZ-ova kandidatkinja Kolinda Grabar Kitarović. 

Upravo nakon odlaska Josipovića s Pantovčaka, a uskoro i iz SDP-a, val nezadovoljstva u Partiji sve je očitiji, a jedan od glavnih predvodnika struje protiv Milanovića svakako je nekadašnji SDP-ov predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba te nesuđeni SDP-ov kandidat za zagrebačkog gradonačelnika, Davor Bernardić. Nije tajna kako upravo u njegovom liku i djelu, iako mu mnogi još zamjeraju nepromišljene izjave i političku nezrelost, vide budućnost stranke te osobu koja bi mogla ‘izbrisati’ iz pamćenja SDP-ovih birača sve ono što je Milanović u posljednjih pet godina loše i krivo napravio…

Facebook
Facebook

Podsjetimo, upravo je Bernardić na unutarstranačkim izborima javno podržao Zlatka Komadinu, najvećeg Milanovićevog protivnika. Na unutarstranačkim izborima 2013. godine, Milanović se nije uspio riješiti Bernardića čak ni kada mu je kontrirao Miranda Mrsića i Gordana Marasa.

”Vodit ću zagrebački SDP do pobjede na sljedećim lokalnim izborima u gradu. Jedan od naših najvažnijih zadataka jest osigurati pobjedu SDP-a i na sljedećim parlamentarnim izborima”, prva je poruka Davora Bernardića koji je si je tada osigurao još jedan mandat na čelu najveće SDP-ove organizacije u zemlji.

Na unutarstranačkim izborima premoćno je pobijedio dvojicu protukandidata: tadašnjeg ministra rada Miranda Mrsića i ministra poduzetništva i obrta Gordana Marasa. Osvojio je ukupno 64,5 posto glasova i time osigurao pobjedu već u prvom krugu.

”Bit ćemo snažna, moćna, kritička, ali prije svega informirana opozicija u Gradu. Na ovim izborima u SDP-u pobijedila je demokracija…”, kazao je tada Bernardić. Hoće li ovaj mladi SDP-ovac, odnosno struja koja ga već godinama spašava od političkog ubojstva planiranog u redovima pristaša Zorana Milanovića, na kraju uspijeti maknuti Milanovića sa čela svoje stranke, tek preostaje za vidjeti. Nije slučajno u isto vrijeme, moćni SDP-ovci prelaze u tabor bivšeg SDP-ovca Milana Bandića pa će prema svemu sudeći, pred SDP-om biti jedno zanimljivo političko ljeto.

Slučaj svastike na Poljudu kao i niz drugih afera, riješit će se kada Milanović ode s mjesta predsjednika SDP-a”, zaključuje naš izvor.

>>> KRENULO RUŠENJE SDP-a! BALDASAR PREŠAO BANDIĆU: Milijan Brkić priprema HDZ za nove izbore?


Komentari