Trener (50) iznenada umro na nogometu s prijateljima: ‘Otela ga okrutna smrt’, ‘Ovo me baš šokiralo, dobričina, ljudina, ma sve si’

Foto: Pixabay

U četvrtak, 30. prosinca 2021., iznenada je preminuo dugogodišnji trener u omladinskoj školi Radničkoga nogometnog kluba Split Robert Boljat, pišu Sportske novosti. Robertu je navodno pozlilo dok je igrao nogomet s prijateljima. Nakon što se srušio je stigla hitna pomoć, no nije mu bilo spasa.

Foto: mksplit.hr

Boljatova smrt šokirala je njegove prijatelje i poznanike. Bio je i kondicijski trener, a prije osam godina je s osmogodišnjim dječacima RNK Splita ispisao povijest kada je osvojio prvenstvo Splitsko-dalmatinske županije bez poraza što nije uspjelo nikome u povijesti.

‘Silno će nedostajati svima’

Iz RNK Split poručili su kako je tužna vijest zatekla nogometnu obitelj i sve Splitovce.

”Bio je izuzetan stručnjak, specijalist za rad s mlađim kategorijama u kojima je otkrio i odgojio niz poznatih igrača koji su ponikli u Parku mladeži. Bio je čovjek velike energije i ogromnoga srca te imao zanimljiva zapažanja o nogometu kojemu je posvetio čitav svoj život, a praktički sav trenerski dio karijere proveo je u Parku mladeži i silno će nedostajati svima”, poručili su iz RNK Splita.

Dodaju kako je Boljata ”okrutna smrt otela u godinama kada je još puno mogao dati”.

”Kao što je davao čitavoga sebe učeći i usmjeravajući mlade, ali i vlastitu djecu, dva sina koja se bave nogometom, a iza sebe je ostavio i suprugu koja ga je na nogometnom putu pratila i podržavala. Vodio je razne uzraste u Splitovoj Omladinskoj školi, a u ovoj sezoni bio je zadužen za individualni rad s talentiranim dječacima kojima će kao i cijelom Splitu, trenerima i kolegama, jako faliti. Radnički nogometni klub ovim putem izražava duboku sućut obitelji našeg pokojnog Roberta Boljata”, poručili su.

Od Boljata se na Facebooku opraštaju i poznanici i prijatelji.

”Ovo me baš baš šokiralo i ne mogu virovat. Sila od čovika i sportaš od glave do pete. Pedagog, top trener dobričina ljudina ma sve si ima dragi Boljo.  Obitelji iskrena sućut a ti dragi naš treneru počivaj u mir”, jedan je od oproštajnih komentara.

Komentari