Tragedija u Makedoniji: Preminula djevojčica iz Zagreba na koju se srušio gol

Pixabay

U Kumanovu u Makedoniji dan uoči Velike Gospe došlo je do tragične nesreće u kojoj je život izgubila 13-godišnja djevojčica iz Zagreba, prenose 24 Sata.

Djevojčica, čija je obitelj već nekoliko godina u Makedoniji kao dio katoličke misije, vješala se po golu iza sportske dvorane koji nije bio učvršćen. U jednom trenutku gol je pao na nju, a dio stative sa željeznim naborima za postavljanje mreže udario ju je u sljepoočnicu. Sve se odvilo pred očima njene braće.

“Hitna pomoć je došla zaista vrlo brzo, u nekih četiri minute. Prevezli su je u bolnicu, no tad je izdahnula”, rekao je za 24 sata skopski svećenik don Davor Topić, koji je cijelo vrijeme bio uz obitelj preminule djevojčice.

“U tim trenucima na igralištu s njom su bila druga djeca i njezina dva brata, blizanci. I tata je bio u neposrednoj blizini. Braća su zvala Hitnu pomoć, no nažalost nije joj bilo spasa. Radi se o obitelji u poslanju, odnosno ‘missio ad gentes’. Oni su poput misionara koji žive sa svećenikom u manjim mjestima i žive vjeru”, dodaje don Davor.

Kako doznaju 24 sata, otac djevojčice bio je branitelj u Domovinskom rato koji je po povratku s bojišta život posvetio Bogu i vjeri. Obitelj ima sedmero djece.

Djevojčica će biti pokopana na zagrebačkome Mirogoju s ostalim članovima njihove obitelji.

“Duboko smo zahvalni hrvatskom veleposlanstvu koje nam je maksimalno izašlo ususret i pomoglo u rješavanju dokumentacije. Tijelo će vjerojatno u subotu dovesti u hrvatsku metropolu”, zaključio je don Davor.

Inače, kako neslužbeno doznaju 24 sata, građani Kumanova već se godinama žale na neadekvatne uvjete na igralištima, odnosno ističu kako se slabo održavaju te se dovoljno ne ulaže u sigurnost djece.


Komentari