TOP ILI TOTALNI FLOP: Stožer otkrio koliko se upotrebljava sada već zaboravljena aplikacija ’Stop COVID-19’, ali i koliko je zaraženih detektirala

Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Stop COVID-19, aplikacija koja služi jednostavnom upozoravanju građana da su se možda našli u epidemiološki rizičnom kontaktu od strane stožera civilne zaštite RH predstavljena je u srpnju 2020. godine, a sada je taj isti stožer objavio njenu statistiku.

Pokazalo se tako kako je preuzeta u tek nešto više od 127 tisuća puta, a ukupno je zabilježila 783 zaražena iz Hrvatske. S druge pak strane, na području drugih članica EU, aplikacija je čini se popularnija te je naposljetku zabilježeno više od 12 milijuna covid pozitivnih.

Iz stožera pojašnjavaju kako će aplikacija pomoći građanima kako bi donijeli ispravnu odluku ako razviju simptome. Tom prilikom, tvrde, moći će epidemiologu dati točne i jasne informacije o izloženost, a ako pak nemaju simptoma, a aplikacija ih upozori da su bili u epidemiološki rizičnom kontaktu, mogu pojačano paziti na higijenu i fizičku distancu, zaključuju.


Komentari