TOMAŠEVIĆ GAZI PUNOM PAROM: Svrstan je u najpozitivnije političare, a njegova stranka za petama je vodećima

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Političku situaciju za RTL je analizirala Promocija plus na uzorku od 1300 ispitanika, a podaci pokazuju da HDZ i dalje bira najviše građana (27,4 posto) dok ga slijedi SDP (18,7 posto) te Možemo! (16,9).

U ovom slučaju, i HDZ i Možemo! bilježe rast, iako onaj kod Možemo iznosi rekordnih četiri posto dok je SDP pao, ali tek za 0,2 posto.

Slijede ih Domovinski pokret, Most, HSS te Fokus, Centar, IDS, HNS i Stranka rada i solidarnosti.

Pozitivci i negativci

Što se pak tiče najpozitivnijeg i nejnegativnijeg političara, prvu titulu odnosi predsjednik RH, Zoran Milanović iako mu rejting pada. Slijedi ga Andrej Plenković kojem je za petama i Tomislav Tomašević.

Tu su zatim i Miroslav Škoro, Peđa Grbin, Božo Petrov i Miro Bulj te Zdravko Marić, Nikola Grmoja i Vili Beroš.

Negativan rejting pak pripao je Plenkoviću, a slijedi ga Milanović te Gordan Jandroković. Tu su i Škoro, Milorad Pupovac, Peđa Grbin te Vili Beroš.

Ocjene

Ispitanici su ocjenjivali i rad tijela pa Uredu predsjednika daju ocjenu dobar dok Vlada i Sabor dobivaju ocjenu dovoljan.

U konačnici, presjek situacije pokazuju i podaci o optimizmu građana, a i ovaj put najviše je pesimista, iako njihov broj u odnosu na prošli mjesec pada. Sada ih pak 62,5 posto (lipanj – 63,7 posto) smatra da idemo u lošem smjeru.

Da je smjer dobar, smatra njih 22,4 posto.

Komentari