TOG IMA SAMO KOD NAS: Pedofil na čelu udruge za zaštitu djece od seksualnog zlostavljanja!

beforeitsnews.com

Na pitanje kako sada štiti prava djece, a bio je u zatvoru zbog njihova zlostavljanja odgovara – “U čemu je problem”?

Osuđeni pedofil suosnivač je udruge koja se bavi zaštitom djece od seksualnog zlostavljanja, a svoju prošlost ne krije. “Predsjednik sam udruge za zaštitu ljudskih prava, bio sam 10 godina u zatvoru, osuđen sam zbog zlostavljanja dvije djevojčice“, kazao je za Novu TV.

Prije nešto više od godinu dana izašao je iz zatvora. Jednu je maloljetnu djevojčicu prema presudi seksualno iskorištavao, a s drugom imao seksualni odnos. Na pitanje kako sada štiti prava djece, a bio je u zatvoru zbog njihova zlostavljanja odgovara – “U čemu je problem”?

Problem je, tvrdi, pravobraniteljica za djecu u Zakonu o udrugama koji takvo što ne brani. “To je jedna od nelogičnosti sustava upozorila sam ministarstvo uprave 2014., nažalost moji prijedlozi nisu prošli”, kaže pravobraniteljica za djecu Mila Jelavić.

I bivša ministrica Opačić, svjesna je manjkavosti sustava. “To je pokazatelj nefunkcioniranja sustava koji ne provjerava takve informacije, mi svaki dan imamo preko 10-ak novih udruga koje se formiraju’, kaže Milanka Opačić.

A je li dotični i dalje u registru pedofila?

“Sigurno da jesam, to nije ni malo sporno svaka osoba koja je optužena za zlostavljanje djece je u tom registru”, kaže predsjednik udruge za zaštitu ljudskih prava. No, to ga tvrdi nije spriječilo ni da surađuje s institucijama i kaže kako nitko nikada nije doveo u pitanje njegovu presudu s obnašanjem današnje funkcije. Kaže kako rade na način da surađuju s institucijama te da nitko od članova udruge neće imati kontakt s bilo kojim djetetom. Jedino što ostaje jest vjerovati mu na riječ jer niti jedan zakon mu to ne brani.


Komentari