Tko je misteriozna žena koja je pronađena na Krku? Od suradnje s ‘Prijateljima’ do beskućnice

Foto: Instagram

I dok se pokušava rekonstruirati priča o identitetu misteriozne žene koja je prije deset dana pronađena na Krku, sve je više novih informacija o životu ove 56-godišnjakinje. Kako se neslužbeno doznaje, piše Jutarnji.hr, radi se o Danieli A., iz grada Strenčina u Slovačkoj. Kako, s kim i kada je došla u Hrvatsku nije poznato.

Daniela je s 19 godina otišla u SAD, gdje se i udala za filmskog producenta. Njena strast bila je izrada nakita, koji je bio iznimno popularan pa je tako često nošen u filmovima. Nakit je tako krasio Brigitte Bardot, Barbaru Streisand i mnoge druge, a najviše od svega postavu popularne serije “Prijatelji”, navodi RTL-ova Potraga.

Krajem 2000.-ih godina, nakon što se razvela od supruga, Daniela se vratila u Strenčin te ondje kupila stan i živjela samotnjačkim životom, ali ipak registriravši tvrtku Dana Adamovca d.o.o., koja se također bavila izradom nakita.

Nina Smidt, policajka iz Los Angelesa, svjedočila je kako se Daniela ponovno preselila u SAD i ondje bila beskućnica. Tvrdi kako se s njom nije čula od 2015. godine kad je Daniela otputovala u Irsku živjeti s prijateljima, prenosi portal Total Croatia News.

Što joj se dogodilo na Krku ostaje enigma.

Oglasila se i policija

“U suradnji s građanima i medijima policijski službenici Policijske postaje Krk, Službe općeg kriminaliteta i Odjela za izvještajnu analitiku i odnose s javnošću Policijske uprave primorsko-goranske, prikupili su niz saznanja koja su rezultirala utvrđivanjem identiteta žene pronađene 12. rujna na otoku Krku.

Utvrđeno je kako je riječ o 57-godišnjoj državljanki Slovačke.

Podsjećamo, ova Policijska uprava je temeljem čl. 33 st. 4. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima javno objavila fotografije pronađene žene, sa zamolbom za pomoć u utvrđivanju identiteta budući da pronađena žena nije mogla dati podatke o sebi, a mjere i radnje policije poduzete od njenog pronalaska nisu dovele do saznanja o kojoj se osobi radi. Spomenuta žena je prilikom pronalaska imala ozljede za koje je utvrđeno da nisu nastale kao posljedica kažnjive radnje. Ženi je pružena liječnička pomoć i smještena je u bolnicu.

Od objave fotografija policija je putem elektroničke pošte zaprimila više desetaka dojava građana iz zemlje i inozemstva, kako iz zemalja Europske unije, tako i iz drugih zemalja, koji su dostavom fotografija ili drugih informacija željeli pomoći policiji u utvrđivanju identiteta pronađene žene. Također, osim elektroničkom poštom, dojave su zaprimane i na druge načine te su ih policijski službenici detaljno provjeravali koristeći metode i tehnike koje im stoje na raspolaganju.

Primjerice, tako su neke od dojava zaprimljene nekoliko dana nakon objave fotografija dovele do pronalaska ruksaka, iako stvari pronađene u njemu nisu pomogle u saznanju o identitetu pronađene žene.

Isto tako, provjere u bazama otisaka prstiju hrvatske policije nisu dovele o utvrđivanja identiteta te je o pronađenoj ženi obaviješten Interpol i zatražena je pomoć stranih policija.

Nadalje, prvu od nekoliko dojava koje su dovele do utvrđivanja identiteta pronađene žene, policija je zaprimila 20. rujna, u večernjim satima. Budući da je iz dostavljenog proizlazilo da bi pronađena ženska osoba mogla biti državljanka Slovačke, putem međunarodne policijske suradnje zatražena je pomoć slovačke policije. Zahvaljujući dobroj suradnji te cijeneći da se radi o žurnosti vrlo brzo je zaprimljen odgovor slovačke policije, kojim je potvrđeno da je žena putem fotografije prepoznata kao slovačka državljanka, starosti 57 godina.

Komentari