TKO JE MILIJAN BRKIĆ: Otkrijte za koga je bio posebno vezan i kako je izgledao njegov ratni put (FOTO)

Facebook/HDZ

Prije nego što je počeo Domovinski rat, Brkić je odslužio vojsku bivše države i upisao kriminalistiku.

Glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić, osoba je koja se u unutarstranačkim krugovima, ali i šire, naziva glavnim vođom stranačke operative zahvaljujući kojoj je Hrvatska demokratska zajednica na svim izborima u posljednje četiri godine, nad SDP-om doslovno trijumfirala. Zasluge koje mu se pripisuju posebno su pak vidljive u slučaju predsjedničkih izbora gdje je pobjedu odnijela HDZ-ova Kolinda Grabar Kitarović koja je, prema tvrdnjama mnogih, upravo zahvaljujući Milijanu Brkiću postala HDZ-ova kandidatkinja, a potom i hrvatska predsjednica. Brkić je naime, na terenu odradio izvrstan posao, a zahvaliti mu se nije zaboravila ni sama Grabar Kitarović i to u izbornoj noći kada je bilo jasno da je Hrvatska dobila svoju prvu predsjednicu.

Organiziran i snalažljiv Brkić znao je kako na terenu motivirati članstvo pa ga se tako tijekom kampanje Grabar Kitarović, ali i one za parlamentarne izbore, rijetko viđalo na stranačkim skupovima. Dobro upućeni izvori tvrde kako Brkić nije gubio vrijeme jer je onu ”jedan glas može presuditi”, shvatio itekako doslovno. Brkić je tako boravio na terenu po različitim dijelovima Hrvatske gdje u razgovoru sa ”svojim” ljudima, ali i širim HDZ-ovim članstvom osiguravao da na dan izbora, niti jedan HDZ-ov član ne propusti izaći na izbore.

1540442_765764716823823_1176651728426202761_o

Suborci puni riječi hvale

Milijan Brkić rođeni je Hercegovac koji je odrastao u Zagrebu. Rođen u Klobuku, malom mjestu kod Ljubuškoga, a kada je navršio osam godina s roditeljima i bratom  preselio se u Zagreb, Dubec. Međutim, Milijanu i njegovu bratu koji su bili posebno vezani uz dida Jozu i baku Ružu koji su ostali u Hercegovini, Zagreb se nije toliko svidio pa su prema priči njegovih prijatelja iz metropole pobjegli u rodni Klobuk.

”U Zagrebu smo izdržali samo dva dana. Brat i ja skovali smo plan kako ćemo s džeparcem koji smo od roditelja dobili platiti kartu za vlak i vratiti se u Hercegovinu. Babi Ruži smo rekli da su nam ćaća i mater rekli da idemo u Klobuk, a da će oni ostati gore. Baba je na to samo rekla: “Uslišio Bog moje molitve!”. Međutim, i njoj je postalo sve jasno kada je za dva dana po nas došla mjesna milicija i vratila nas u Zagreb. Poslije povratka u Zagreb, nekoliko dana dobivali smo porcije šiba i klečanja na kukuruzu ”, kazao je svojevremeno Brkić za Večernji list.

Punih deset godina, od 1991. do 2001., kada je smijenjen sa mjesta zapovjednika specijalne policijske postrojbe Alfe, Milijan Brkić proveo je u specijalcima. Počeo je kao običan vojnik te na kraju postao zapovjednik ove legendarne policijske postrojbe. Prije nego što je počeo Domovinski rat, Brkić je odslužio vojsku bivše države pa potom upisao kriminalistiku. Upravo u to vrijeme, u Hrvatskoj počinje rat, a  on se kao dragovoljac prijavio u policiju. Prvi ratni zadatak kao pripadnik temeljne policije imao je na Plesu kada je osvajana tamošnja vojarna bivše vojske.

Međutim, 2001. godine, kada je ondašnja vlast htjela uhititi generala Mirka Norca, Milijan je bio zapovjednik Alfi. Dobio je zadatak da pod okriljem noći ode u Sinj i na magistralnoj cesti u Split razbije mirne prosvjede. No, tu je zapovijed odbio znajući kakve će zbog toga imati posljedice: znao je da će izgubiti to visoko mjesto u policijskoj hijerarhiji, ali je zadatak odbio.

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]Milijan Brkić je nadimak Vaso dobio u prilično misterioznim okolnostima: riječ je o ratnoj priči u kojoj je nekadašnji specijalac MUP-a nadimak navodno oteo neprijatelju, i to uz pomoć snajpera, no o tome njegovi prijatelji i suradnici danas nerado govore…[/box]

Aktivan na društvenim mrežama 

Iako kršan Hercegovac koji voli isticati kako njeguje i poštuje one tradicionalne vrijednosti, Milijan Brkić jedan je od onih političara koji ne bježe od trendova pa tako ni od društvenih mreža. Brkić je posebno aktivan i na Facebooku gdje njegova službena stranica broji gotovo 11 tisuća obožavatelja, a u svojim objavama na ovoj društvenoj mreži, često se osvrne na aktualnu političku situaciju ili prozove nekog iz redova SDP-a…

Predsjednik Tomislav Karamarko u Varaždinu: "Službeni kandidat za ministra branitelja bit će Milijan Brkić!"

Posted by HDZ – Hrvatska demokratska zajednica on Montag, 22. Februar 2016

>>> BRKIĆ PONOVNO IZNENADIO: Nešto ga je raznježilo toliko da je skoro zaplakao (VIDEO)

>>> NAJŽEŠĆI NAPAD MILIJANA BRKIĆA DO SADA: Svom silom obrušio se na Radmana i iznio ozbiljne optužbe

>>> IMOVINSKA KARTICA NAJMOĆNIJE HDZ-ovke: Tajna spornog stana, kuće i pokretnina


Komentari