Tko je Dunja Magaš, HDZ-ova državna tajnica koja će mijenjati uhićenog Darka Horvata?

Foto: HINA/ Edvard ŠUŠAK/ ik

Vlada je danas potvrdila, a nakon što je premijer Plenković prihvatio ostavku Darka Horvata kako će resor ministarstva graditeljstva, prostornog uređenja i državne imovine voditi Dunja Magaš.

Osim što je Magaš članica HDZ-a prethodno je obnašala dužnost državne tajnice u Ministarstvu kojeg će voditi. Rođena 1964. godine u Požegi, a diplomirala je na Fakultetu građevinskih znanosti u Zagrebu 1998. U HDZ se učlanila kada je postala državna tajnica, no i prije je bila bliska ovoj stranci, prenosi Index.

 Karijeru je počela u privatnom sektoru 1989., a od 1994. radi u Brodsko-posavskoj županiji kao pomoćnica pročelnika za prostornu uređenje, pa kao voditeljica odsjeka za graditeljstvo, a onda je 2016. završila svoj mandat kao zamjenica kao župana Brodsko-posavske županije , da bi nakon toga postala državna tajnica.

Nova šefica u Ministarstvu graditeljstva nije se previše eksponirala javnosti, kako prenosi Index, zabilježeno je da je u državna tajnica u Saboru najavila skoro donošenje novog prostornog plana za područje NP-a Plitvička jezera, kao i mjere za otklanjanja nedostataka i zaštitu voda. Govorila je 2018. na prvoj konferenciji o zelenoj gradnji i održivom razvoju u Zagrebu, a i na sajmu poljoprivredno-poduzetničke ideje 20128. godine.

Kao državna tajnica, prema imovinskoj kartici, ima plaću preko 16 tisuća kuna. U svom vlasništvu ima dva stana u Slavonskome Brodu (73 i 46 metara kvadratnih), a suvlasnica je i malog stana u Požegi. Izvanbračni drug suvlasnik je kuće i oranice u Sibinju. Na računu ima 150.000 kuna štednje.

Od 2016. je i predsjednica Upravnog vijeća Opće bolnice “Dr. Josip Benčević” u Slavonskom Brod, a na toj je poziciji volonterski.


Komentari