Tko je Blaženka Divjak, predložena za ministricu znanosti i obrazovanja?

Photo: Borna Filic/PIXSELL

Bila je prorektorica za studente i studije Sveučilišta u Zagrebu.

HNS – ov Predrag Štromar  za ministricu obrazovanja predložio je prof. dr. sc. Blaženku Divjak. Rođena 1. siječnja 1967. godine u Varaždinu, profesorica je matematike i prodekanica za znanost na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu. Aktivna je u projektima elektronskog učenja od 2000. godine.

Objavila je više radova o elektronskom učenju u međunarodnim časopisima te uredila knjigu o Ishodima učenja u visokom školstvu koja se, između ostalog, bavi vezom ishoda učenja i elektronskog učenja.

Autorica je ili koautorica sedam elektronskih kolegija na FOI-u. Sudjelovala je u izradi Strategije e-učenja na Sveučilištu u Zagrebu i na FOI-u, te jedna od dobitnica 1. nagrade za najbolji elektronski kolegij na Sveučilištu u Zagrebu za akademsku godinu 2008/2009. Od 2010. do 2014. godine bila je prorektorica za studente i studije Sveučilišta u Zagrebu dok je rektor bio Aleksa Bjeliš.

Nakon odlaska Bjeliša, Divjak se 2014. godine kandidirala za rektoricu Sveučilišta u Zagrebu, ali izgubila je od Borasa. Objavila je 50 znanstvenih i 30 stručnih radova, izlagala je na 50 znanstvenih konferencija i 60 stručnih skupova. Autorica je 7 knjiga, od čega su dva sveučilišni udžbenici.

Koordinirala je 14 nacionalnih i međunarodnih znanstvenih razvojnih projekata te je u još 15 sudjelovala kako suradnik. Članica je 15 međunarodnih i nacionalnih organizacija.

A

Komentari