Teško jutro u Lekeniku! Mališane iz Dječjeg sela nakon potresa potrpali u aute

Photo: Nikola Cutuk/PIXSELL

Snažan potres koji je ujutro pogodio područje sjeverozapadne Hrvatske, kod mnogih je utjerao strah u kosti. Kolika je točna šteta na području Petrinje i Siska tek će se doznati, a kako su cijelu situaciju podnijeli oni najmlađi ispričao je za 24 sata Mario Čović, ravnatelj Dječjeg sela Lekenik.

Ovo Dječje selo smješteno je između Siska i Velike Gorice, a ravnatelj tvrdi da ozlijeđenih na sreću nema, a ni materijalne štete.

“Nakon prvog potresa nije bilo panike, ali smo što smo brže mogli krenuli buditi svu djecu. Većina ih je spavala i željeli smo da što prije dođu k sebi, spreme se i izađu vani. Dosta brzo smo svi uspjeli izaći i potrpati se po autima, što privatnim, što službenim. Parkirali smo ih na čistinu jer je tamo najsigurnije“, objašnjava Čović.

Djeca se nisu pretjerano uplašila, za što se pobrinulo osoblje koje je smirivalo situaciju. Ukupno je u automobilima bilo 62 djece i 30 zaposlenika Dječjeg sela.

Čak i nakon dva sat od potresa, Čović tvrdi da nije htio riskirati.

“Što je sigurno – sigurno je. Imamo već iskustva s potresima nakon onoga u ožujku i znamo da nakon prvog potresa dolaze još i drugi i treći. Znali smo da se ne smijemo odmah vratiti i drago mi je da smo za vrijeme drugog potresa bili na sigurnom”, rekao je ravnatelj.


Komentari