POJAVILA SE NOVA SNIMKA Nenad Periš ne može potvrditi da se radi o Mateju

Foto: Screenshot

Nakon što je Ravnateljstvo policije jučer održalo pressicu konferenciju, MUP Srbije učinio je isto. Objavili su rekonstrukciju kretanja nestalog Mateja, a istaknuli su da se vrijeme i trasa njegovog kretanja poklapa s kretanjem mobitela Splićanina u Beogradu za kojim se traga već četrnaest dana, prenosi 24 sata.

Istodobno, pojavile su se nove snimke rijeke Save u kojoj se vidi kako netko pluta ili pliva, no, Nenad Periš, Matejev otac, ne može potvrditi radi li se o njegovom sinu.

“Ta snimka gdje čovjek pliva kraul stilom nije moj Matej jer je nemoguće izdržati duže vrijeme i plivati u vodi pri temperaturi rijeke od 4 stupnja. Tada nije bila dostupna ova druga snimka gdje se vidi da bez reakcije neko tijelo ili stvar pluta rijekom. Ni tu ne mogu tvrditi ništa osim da objekt ili tijelo pluta”, objasnio je Nenad.

Foto: Screenshot

“On kao da želi negdje stići i potpuno mi je nejasno da onda nakon dvije minute poslije razgovora sa taksistom samoincijativno ulazi u vodu ili upada u vodu. Činjenica je da je Matejev mobitel nakon što je upao ili slučajno upao u vodu još jedno duže vrijeme davao impulse i to mi daje nadu da mobitel nije potonuo, a samim tim ni Matej te da je prestao davati signale kada se baterija potpuno istrošila”, rekao je Nenad Periš za Slobodnu Dalmaciju.

Stručnjaci su zaključili da bi mobitel da je potonuo na dubinu od više od dva metra, iako je riječ o vodootpornom mobitelu, prestao davati signale.

Hrvatska policija još će jednom ispitati Matejeve prijatelje, a Matejev otac Nenad otkrio je da je razlog tomu vjerojatno situacija koja se zbila u klubu Gotik.


Komentari