SVJETSKI MEDIJI RASPISALI SE O KARAMARKU: Evo što je o njemu i supruzi Ani napisao New York Times!

tomislav karamarko
Patrik Macek/PIXSELL

Reuters i New York Times o aferi Konzultantica ‘Karamarko zbog poslova supruge pod istragom’

Afera Koznultantica nije zanimljiva samo domaćoj javnosti, već su interes za nju pokazali i neki svjetski mediji. O njoj je jučer izvjestio Reuters, novinska agencija čije vijesti prenose najveći svjetski mediji. Tako je vijest o hrvatskom potpredsjedniku Vlade prenio i New York Times, a naglasak vijesti bio je na tome kako je protiv njega pokrenut postupak u kojem se ispituje mogući sukob interesa.

U New York Timesu piše kako je Karamarko pod istragom zbog poslova svoje supruge, a prenio je i izjavu predsjednice povjerenstva za sukob interesa, Dalije Orešković, koja je izjavila da se radi o snažnom interesu javnosti za ovaj slučaj.  U tekstu se stavlja naglasak da je Hrvatska trenutno u sporu s mađarksim MOL-om. “Taj spor rješava se pred arbitražnim sudom, a upravo Tomislav Karamarko zagovara prekid tog postupka‘, stoji u objavljenom tekstu.

Autor članka napominje kako je Tomislav Karamarko predsjednik stranke koja ima najveću ulogu i vladajućoj koalicija. Prenijeli su njegovu izjavu kako u kojoj tvrdi da poslovanje tvrtke Drimia koja je u vlasništvu njegove supruge s lobistom MOL-a Josipom Petrovićem, nije sukob interesa.  Autor teksta dodao je i kako je oporba zatražila opoziv Tomislava Karamarka, ali je “malo vjerojatno da će u svome naumu uspjeti jer nemaju saborsku većinu”.

>>>ANA KARAMARKO O ‘AFERI DRIMIA’: Znam tko je osoba koja je objavila ugovor!

>>>JASNA PORUKA TOMISLAVU I ANI KARAMARKO: Oglasila se šefica Povjerenstva za sukob interesa!


Komentari