SVEGA NEKOLIKO KLIKOVA! Od sada se za cijepljenje protiv korone možete prijaviti putem ovog portala

Screenshot

S radom je konačno započela web stranica internetska stranica Cijepise.zdravlje.hr, putem koje se možete prijaviti za cijepljenje protiv koronavirusa.

Kako biste se uspješno prijavili nužni ste dati osobne podatke kao što su OIB ili MBO i datum rođenja. Također birate jedinicu lokalne samouprave u kojoj se želite cijepiti, te želite li da vas se o terminu informira putem mail, telefona ili SMS-a. Nakon što ispunite navedeno, na mail vam stiže potvrda da ste se uspješno prijavili za cijepljenje.

Osobe koje su se prijavile za cijepljenje liječniku obiteljske medicine, ne trebaju se ponovno prijavljivati putem navedenog portala.

Osobe u dobi od 65 godina i starije prijavom na cijepljenje putem portala ili putem izabranog liječnika obiteljske medicine ostvarit će prednost u dodjeli termina za cijepljenje u odnosu na osobe mlađe životne dobi.

Osobe mlađe od 65 godina s kroničnim bolestima koje predstavljaju veći rizik za razvoj težih oblika bolesti COVID-19 (osobe s respiratornim, kardiovaskularnim, malignim bolestima, bolestima bubrega, dijabetesom, imunodeficijencijama) prioritetno će dobiti termin za cijepljenje prijavom na cijepljenje putem izabranog liječnika obiteljske medicine.

Organizirana cijepljenja u kolektivima (zdravstvene ustanove, domovi za starije i nemoćne, ostali kolektivi) ne prijavljuju se putem portala nego se cijepljenje organizira s nadležnim zavodom za javno zdravstvo.

Građane koji se iz različitih razloga ne mogu sami prijaviti putem portala ili kod liječnika obiteljske medicine, mogu nazvati 0800 0011. U tom slučaju, operateri u pozivnom centru će umjesto Vas ispuniti prijavu na portalu.

Komentari