‘SVE NAM JE UNIŠTILA’ Tuča veličine lješnjaka pogodila Zagorje, poljoprivrednici u šoku

Foto: Screenshot

Zbog opasnosti od grmljavinskog nevremena za dijelove Hrvatske u petak je izdano žuto upozorenje. Tuča veličine lješnjaka pogodila je Zagorje, točnije područje Konjščine i okolice u poslijepodnevnim satima. Iz udruge raketara objavili su kako su prizemni generatori upaljeni u 13 sati.

Nažalost, šteta koju poljoprivrednici broje je ogromna.  Mladen Hađina iz Sušobrega otkrio je za portal Zagorje.com kako je prvo padala kiša koja je prestala nakon 15 minuta, a onda je počela padati jaka kiša.

“Neprestano je padala nekih dvadesetak minuta. Ne mogu dočarati što nam je napravila. Sve nam je totalno uništila. Od kukuruza nije ostalo ništa. Šljive su sve po podu. Mi imamo zaštitnu mrežu iznad vinograda, ali unatoč njoj imamo štete, ali nešto je ipak ostalo sačuvano. Oni koji nemaju mreže, njima su vinogradi skroz uništeni”, izjavio je Mladen.

Podsjetimo, jako nevrijeme pogodilo je prije tjedan dana Požeško-slavonsku županiju, a Vlada je odobrila 20 milijuna kuna za ublažavanje šteta u poljoprivredi. Navedeno je dogovoreno ovoga petka na radnom sastanku ministrice poljoprivrede Marije Vučković s čelnicima županije, gradova i općina kao i poljoprivrednika sa stradalog područja.


Komentari