‘Sve je počelo kad je dječak poželio loptu’ Branko i Mahmut su nerazdvojni prijatelji, a jedna mala gesta dovela je do velikog koraka

Foto: Privatni album

Priča koja vraća vjeru u ljude dolazi nam iz Karlovca. No, kako bismo bolje mogli razumjeti zašto je jedna nogometna utakmica postala toliko važna, moramo se vratiti na početak te priče.

Naime, branitelj Branko Škrtić istaknuo se prije nekoliko godina kada je nesebično pomogao dječaku koji je iz ratom zahvaćene Sirije s obitelji došao u Hrvatsku.

Maleni Mahmut i njegova obitelj doselili su u zgradu u kojoj stanuje Branko. Kako sa sobom nisu mogli ponijeti gotovo ništa, dječak je imao dvije skromne želje, loptu i bicikl. Ne razmišljajući previše, Branko je pomogao dječaku u ostvarenju njegovih želja, a vrlo brzo postali su pravi prijatelji.

U godinama koje su uslijedile, Branko je Mahmuta odveo na more u Dugu uvalu gdje ga je naučio i plivati. Druži se s njegovom obitelji, a dječakova majka ga često počasti sirijskom tradicionalnom kuhinjom.

Njihovo prijateljstvo je postalo neraskidivo, a priča je dobila poseban nastavak jer Mahmut je jučer odigrao svoju prvu, službenu utakmicu za NK Karlovac.

“Igra i u subotu, a uskoro će dobiti i hrvatsko državljanstvo! Naravno da sam bio na toj utakmici. Mahmut je ovaj sa brojem 14”, rekao je Branko za Dnevno.

Foto: Privatni album

“Jako voli nogomet, a tako je naše prijateljstvo i krenulo, u potrazi za loptom i biciklom.  Znate, on je izuzetan dječak”, ispričao je Škrtić dodavši kako dječaku hrvatski jezik super ide, a himnu cijelu zna otpjevati.

Mahmutovi roditelji imaju četvero djece, a otac se nedavno zaposlio u tvornici vatrogasnih cijevi, pa tek započinju ekonomsku neovisnost. Branko je prošao bolno životno iskustvo nakon gubitka kćeri, a tugu liječi tako što svoju ljubav poklanja ovom veselom dječaku.

“Mahmut je dječak iz moje neposredne blizine i pomogao bih mu neovisno o zemlji iz koje dolazi. Mislim da bi to trebali svi činiti. Djeci smo barem toliko dužni”, poručio je Branko.


Komentari