SUKOB INTERESA ILI? Lobist MOL-a Karamarkovoj supruzi uplatio 60 tisuća eura

Facebook

Lobist MOL-a je za usluge savjetovanja i medijskih analiza tvrtki Karamarkove supruge Ane Šarić isplatio najmanje 60 tisuća eura.

Josip Petrović, lobist mađarskog MOL-a, preko svoje tvrtke Peritus savjetovanje gotovo pune dvije godine plaćao je usluge tvrtki Drimia, u vlasništvu Ane Šarić Karamarko, supruge prvog potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka, objavio je Nacional i uz to objavio detalje i preslike ugovora o poslovnoj suradnji. Autentičnost tih ugovora i poslovnog odnosa potvrdio je i izvor blizak Tomislavu Karamarku.

Josip Petrović je, lako moguće upravo novcem koji je primao od MOL-a, plaćao supruzi Tomislava Karamarka 2500 eura mjesečno da za njega prati stanje na energetskom tržištu.

Prema tom ugovoru, Josip Petrović je za usluge savjetovanja i medijskih analiza u periodu nakon dolaska Tomislava Karamarka na čelo HDZ-a, a prije njegova dolaska na vlast, tvrtki njegove supruge Ane Šarić, tadašnje partnerice, isplatio najmanje 60 tisuća eura, odnosno nešto manje od pola milijuna kuna.

Ugovor je sklopljen 1. veljače 2013. između Petrovićeve tvrtke Peritus Savjetovanje d.o.o. i agencije Drimia u vlasništvu Karamarkove današnje supruge, a tada partnerice Ane Šarić. Trajao je od 1. veljače 2013. do 31. siječnja 2015. U tom periodu, tvrtka Josipa Petrovića bila je dužna tvrtki Karamarkove partnerice svakog 5. u mjesecu isplaćivati iznos od 2500 eura u kunskoj protuvrijednosti, ali je ugovor isto tako omogućavao fakturiranje promjena u eventualnoj visini troškova te otvarao mogućnost sklapanja posebnih aneksa i dodataka ugovoru.

>>> KARAMARKOVA SUPRUGA IMA NOVI BIZNIS: Nećete vjerovati kako je proširila svoje poslovno carstvo! (FOTO)


Komentari