SUĐENJE ZBOG DVIJE ŠNITE PRŠUTA: Nastavak drame zbog ‘zločina’ radnice Interspara

FOTO: Wikipedia

Suzana Š. prošle je godine u zadarskom Intersparu dobila otkaz pod obrazloženjem da je za vrijeme radnog vremena pojela sendvič koji nije platila.

Izvanredni otkaz u Intersparu dobila je “usred smjene” 17. rujna prošle godine.

Kako je tada na sudu objasnila, cijeli je dan imala posla i naporno radila, a nije ništa jela, stoga je uzela dvije šnite pršuta, nešto kruha i na brzinu pojela. Kroz desetak dana uručen joj je izvanredni otkaz. Osim razloga “krađe” dvije šnite pršuta, navedeno je kako je njenim postupkom u pitanje dovedeno zdravlje kupaca jer je pršut uzimala golim rukama.

Sudac Tomislav Šimić prošle tada je presudio da se Suzana Š. vrati na posao i da dobije neisplaćene plaće od listopada kada joj je otkaz uručen do vraćanja na posao, budući da je ustvrdio da se ne radi o težoj povredi radne dužnosti. Također, ukazao je i na rupu u obrani Spara Hrvatska koji je Suzanu najprije optuživao da je pojela sendvič s pršutom, zatim da je jela sendvič sa salamom, a zatim je otvoreno pitanje odakle kruh prodavačici, odnosno je li on plaćen ili nije. Kao razlog za otkaz naveli su konzumaciju sendviča, a ne samo pršuta.

Prebačena u drugu trgovinu

Suzana je potom vraćena na posao, no u drugu trgovinu – Spar u Supernovi. Tada je trebala čekati na pravomoćnu presudu koja bi je definitivno vratila na radno mjesto, no stvar je krenula u drugom smjeru. Naime, prije tjedan dana iz središnjice Spara iz Zagreba javljeno joj je da ona više nije njihova zaposlenica. Odvjetnici i suci trenutno su na godišnjem, tako da je teško doći do detaljnijih informacija. Iz Spara Hrvatska d.o.o. uložili su žalbu na presudu suca Tomislava Šimića, a o njoj je odlučivao Županijski sud u Zagrebu gdje se nalazi sjedište tvrtke. Sud je donio rješenje o ukidanju prvostupanjske presude i vraćanju predmeta na ponovno suđenje, što znači da, budući da je presuda u potpunosti ukinuta, time je ukinuta i stavka o vraćanju Suzane Š. na posao, prenosi ezadar.hr.

Presuda vraćena na ponovni postupak

Glasnogovornica Općinskog suda Zadar Katarina Zdunić kaže da je ovakva presuda donesena zbog bitne povrede odredba postupka, odnosno zbog proceduralnih stvari koje viši sud po službenoj dužnosti najprije mora kontrolirati. Objasnila je da je riječ bilo o nedovoljno obrazloženoj presudi bez dovoljno razloga za istu, te je iz tog razloga vraćeno na ponovni postupak. Obrazloženje suca Šimica je potpuno jasno, no viši sud smatra da nije, tako da je vjerojatno riječ o nekim pravnim detaljima.

Pripremno ročište je zakazno kod sutkinje Ivane Čačić-Brčić za 25. kolovoza, kada će se obnoviti cijeli postupak sa svjedočenjima i dokazima ovog strašngo zločina, što Suzanu Š. ponovno stavlja u poziciju nezaposlene osobe koja opet mora čekati sudski postupak zbog dvije šnite pršuta.


Komentari