STROŽE SANKCIJE: Nakon tri pijanstva za volanom, morat ćete dokazivati da niste alkoholičar

pixabay.com

Osim zabrane vožnje, vozač će snositi i trošak pregleda koji iznosi 500 kuna.

Tri puhanja u tri godine, razlog su za izvanredni liječnički pregled, bez obzira na promile u krvi.

”Na osnovu rezultata tog liječničkog pregleda vidjet će se je li vozač sposoban upravljati i hoće li dobiti određena ograničenja i na koliko godina. Može se utvrditi i da vozač nema problema, to će sve ovisiti o tome kakav će biti rezultat tog izvanrednog pregleda“, kaže Josip Mataija iz Ravnateljstva policije

Vozačku će zadržati policija dok se pregled ne obavi. Osim zabrane vožnje, vozač će snositi i trošak pregleda koji iznosi 500 kuna.


“To je psihološko testiranje po potrebi i psihijatrijski pregled isto tako detaljan internistički pregled, detaljan labaratoriski pregled da vidimo prije svega funkciju jetre“, kaže Davorin Ražić, specijalist medicine rada za Dnevnik.hr

Osim toga, liječnici ako procjene mogu tražiti i više.

Tražimo sve podatke, tj. i podatke od poslodavca, da vidimo je li pije na poslu, od žene recimo, dakle ispitujemo sve okolnosti o kakvom se prekršaju radi“, kaže Ražić.

Prema službenim podacima, život je u prošloj godini na hrvatskim prometnicama izgubilo 307 osoba, vozači pod utjecajem alkohola skrivili su 1623 prometne nesreće, a u njima je smrtno stradalo 66 osoba.

Komentari