Stravični detalji zločina koji je šokirao Hrvatsku: Ubila trogodišnjeg sina jer ga se ‘htjela riješiti’

Photo: Dusko Marusic/PIXSELL

Monstruozno ubojstvo u Puli.

Za stravično ubojstvo trogodišnjeg Denisa u utorak 23. svibnja u večernjim satima optužene su Denisova 32-godišnja majka Chiara Pašić, rođena Rojnić, i 14-godišnja štićenica Doma za odgoj djece i mladeži u Puli. Uhićen je i 29-godišnji prijatelj Chiare Pašić zato što je znao za zločin, a nije ga prijavio, već je s njima dogovarao način prikrivanja ubojstva, odlazak na policiju i prijavljivanje nestanka, kako navodi PU istarska. Svo troje privedeni su u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske u četvrtak 25. svibnja u poslijepodnevnim satima.

Trogodišnjeg dječačića Chiara i maloljetna štićenica ubile su u stanu u ulici Akvilejski prilaz gdje su živjeli Denis i njegova majka Chiara. Dogovorile su se da će ga ubiti. Obdukcija je navodno jučer pokazala kako je uzrok smrti trogodišnjaka – gušenje.

Nakon ubojstva su zamotale njegovo tijelo i po noći ga bacili u plićak na uvali Mandrač. Kako bi policiju odvela u krivom smjeru, Chiara je nestanak djeteta prijavila pola sata iza ponoći, tvrdeći da je sina izgubila iz vida između 18 i 19 sati i da ga je do dolaska u postaju sama tražila po gradu.

Policiji je kazala da se Denis igrao u parku, a ona ga je čuvala tako što je gledala što radi kroz prozor stana na drugom katu.

Puljanka A. M. bila je ispitana u policiji jer je vidjela Chiaru Rojnić i maloljetnicu nakon što su bacile tijelo u plićak. Ona je s jednim muškarcem jela pizzu i pila pivo na stijenama kad su prošle pokraj njih. Samo su ih pozdravili, a primijetila je da su bile uplakane, piše Jutarnji list.

>>> Majka koja je ubila svog trogodišnjeg sina nudila se muškarcima na internetu

Photo: Dusko Marusic/PIXSELL
Photo: Dusko Marusic/PIXSELL

Dijete joj je bilo smetnja?

Chiara Rojnić navodno je dječačića usmrtila jer se željela riješiti djeteta, neslužbeno doznaje Jutarnji list. Nadalje, navodno je planirala otputovati i u Makedoniju pa joj je dječak smetao. Dječakov otac Rešid u zatvoru je u Bosni i Hercegovini. Chiara je tvrdila da ju je tukao i govorila da mu sina neće dati.

Neslužbeno se doznaje i da je obitelj Chiare Rojnić prije 7 godina zatražila psihijatrijsku pomoć za nju, ali je ona odbila liječenje i pobjegla u Bosnu i Hercegovinu.

Kako Jutarnji list saznaje iz neslužbenih izvora, Chiara i maloljetnica tvrdile su cijelo vrijeme jučer na ispitivanju u policiji da su polusestre, no na kraju su priznale da nisu u srodstvu. Navodno su se družile.

Maloljetna štićenica prijavila silovanje u domu pa sve opovrgnula

Maloljetnica iz doma navodno ima psihički poremećaj, tvrdila je da je bila žrtva silovanja i podvođenja, što njezina obitelj opovrgava. Njome je navodno lako manipulirati. Govori se da je tijekom ispitivanja u policiji bila potpuno odsutna. Djevojčina sestra potvrđuje da je posljednjih dana stanovala s Chiarom u stanu u kojem su ubile Denisa.

“Seka je mene lažno prijavila da sam ju podvodila kad je imala 12 godina. To je sve palo na sudu. Nismo smjeli kontaktirati s njom, no ona je mamu zvala s Chiarina mobitela”, kazala je sestra maloljetnice. Navodno je plan bio da se susjedima, kada uoče novu stanarku, ‘proda’ priča kako je ta maloljetnica Chiarina polusestra koja će čuvati dječaka. Paravan je bio nužan, tako se sada govori, zbog prostitucije.

Ova maloljetnica prije desetak dana prijavila seksualno zlostavljanje u domu Policijskoj upravi istarskoj, na nagovor jedne Puljanke kojoj se obratila za pomoć i koja se potom obratila medijima pismom u želji da joj pomogne.

Maloljetnica je prijavu dala u pratnji žene kojoj se povjerila da su je “u domu vezala djeca, da su je prije toga batinama natjerali da popije neke tablete, te da su joj ‘dolje’ nešto gurali”. Policija je “skinula” poruke njezine prepiske s tom ženom kao i drugih osoba s kojima je bila u kontaktu.

Maloljetnica je zatim nakon ispitivanja vraćena u dom, gdje je sve porekla, da bi 16. svibnja, neslužbeno saznaje Jutarnji list, pobjegla iz doma. Policija je tada na upit portala odgovorila da je provela izvide vezano uz tu prijavu, ali da nisu utvrđeni elementi kaznenog djela počinjenog na štetu djeteta te da će cjelokupan predmet biti dostavljen nadležnom državnom odvjetništvu za mladež.

Ravnatelj doma Damjan Bistričić zasad nije htio komentirati čitavu priču, kazao je da će detalje iznijeti čim istraga završi.

Photo: Dusko Marusic/PIXSELL
Photo: Dusko Marusic/PIXSELL

‘Feštali’ u stanu dva dana prije ubojstva

Dva dana prije nego što je s Chiarom Pašić ubila njezina trogodišnjeg sina Denisa, štićenica (14) doma u Puli poslala je svojoj majci fotografiju dječaka, ispod koje je napisala “slatkiš mali”. Potom joj je poslala fotografiju šake pune tableta.

Iste je večeri majka 14-godišnje štićenice imala priliku uživo pratiti internetski prijenos tuluma u Chiarinu stanu.

Kako je za Večernji list kazala majka osuđene 14-godišnjakinje, u stanu su bile njezina kći, još jedna djevojka iz doma, Chiara, Chiarina sestra i neki čovjek. Kaže da je vidjela i malog dječačića koji joj je mahao. U stanu je, kaže, bilo puno alkohola i svi su vikali da feštaju.

Navodno su Centru za socijalnu skrb Chiara i njeno dijete bili poznati, no nije poznati je li bila riječ o zanemarivanju djeteta ili o traženju socijalne pomoći. Susjedi su čuli da se nešto čudno događa u Chiarinu stanu, no nitko nije htio ništa prijavljivati jer se nisu htjeli miješati u obiteljske odnose. Chiara je u tom susjedstvu boravila u zadnjih mjesec dana.

Susjedi su kazali da bi prijavili da su znali što se događalo unutar njihova stana. Dodaju da su čuli da je dijete stalno plakalo, pa je susjeda koja živi u stanu ispod Chiarinog jednom skoro zvala policiju da vidi što se događa, no odustala je od toga. Jednom kada je jedna susjeda dječaku kupila igračku, on ju je uhvatio za nogu i nije je htio pustiti.

Iz Centra za socijalnu skrb kazali su za Jutarnji list da su upoznati sa slučajem koji se trenutačno vodi, no zasad o tome ništa službeno ne mogu reći dok policija ne izađe u javnost sa službenim podacima.


Komentari