STRAŠAN SLUČAJ ‘HITNJAKA’ Liječnik ih je ignorirao dok je trudnica patila od unutarnjeg krvarenja: ‘Pacijentica je naposljetku prebačena u salu’

Operacija u tijeku (foto: Ranko Suvar / CROPIX)

U novoj objavi na stranici Hitna uživo 194, objavljeno je potresno svjedočanstvo jedne pacijentice koje ujedno ilustrira stvarnost s kojom se često susreću naši ‘hitnjaci’, ali i pacijenti.

Administrator stranice pita se zašto ih kolege liječnici u bolnicama podcijenjuju, ali i ignoriraju i to na štetu pacijenata.

“Pacijentica (38 god) trudnica 8 tjedana, po dolasku hitne leži na boku, blijeda, preznojena, hladne kože. Žali se na bolove u trbuhu i oskudno vaginalno krvarenje. Nemjerljivog tlaka, neopipljivog perifernog pulsa, tahikardna, somnolentna, prilično jasnih naznaka hipovolemijskog/hemoragijskog šoka bolnog i napuhnutog trbuha. Pacijentici postavljen i.v.put, data izotonična otopina te kisik, ujedno i da smanji mučninu koju osjeća. Hitno je transportirana za bolnicu, odjel ginekologije i porodništva”, objašnjavaju slučaj pa potom navode kako su prezentirali slučaju specijalistu ginekologije uz naznaku da smatraju da se radi o – hemoragijskom šoku koji nastaje uslijed unutarnjeg krvarenja.

“Nakon prezentacije slučaja kolega specijalist jasno ignorira naše naznake da je pacijentica u hemoragijskom šoku, da ima unutarnje krvarenje te da joj je potreban operativni zahvat. Učini brzi vaginalni UZV te nas sa svojim nalazom i potpisom šalje na OHBP radi daljnje obrade (zgrada do). Oglušio se na bilo kakve sugestije s naše strane zbog očitog razloga jer nas smatra samo transportom. Pacijentica je naposljetku prebačena u salu te je učinjen hitni operativni zahvat zbog vanmaternične trudnoće i obilnog krvarenja u abdomen”, zaključuju potresnu priču.
Za kraj napominju, odnosno poručuju “svom kolegi”, kako oni nisu samo transport od točke A do točke B.
“Zato nas nemojte olako shvatiti kada Vam na nešto ukazujemo, nemojte nas gledati s visoka jer smo za Vas samo “fizikalija”, nemojte podcjenjivati naše znanje i iskustvo jer ne nosimo istu uniformu kao i Vi”, poručuju administratori Facebook grupe Hitna uživo 194.

Komentari