ŠTO NAS ČEKA NAKON 15. VELJAČE? Plenković o popuštanju mjera: ‘Na stolu je kava za van i sport’

Foto: Robert Fajt / CROPIX

Premijer Andrej Plenković gostovao je u Dnevniku Nove TV u kojem je komentirao popuštanje mjera.  Istaknuo je da će sutra u dogovoru sa Stožerom poslati određene signale, o dvije domene – ugostiteljstvo i sport. Dodao je i da je moguće dopuštanje kave za van kafićima i restoranima, te još “neke stvari” oko sporta.

“Bit će određenih signala s kojima bi mogli biti zadovoljni.  Nalazimo se u zimskim mjesecima, postoje najave o hladnijem vremenu, trebamo doći do proljeća i imati daljnje ubrzanje procjepljivanja i odgovorno ponašanje. Isto tako i gledati da se što prije vratimo u normalnije funkcioniranje poslovanja i stila života”, naglasio je premijer.

Smatra i da su građani Hrvatske svjesni da su se našli u globalnoj pandemiji, te ne strahuje da će ljudi izaći na ulice. Tvrdi i da ima sredstava za veljaču, te će ih pronaći za dalje. Komentirao je i cjepivo.

“Prema hodogramu, od sva tri proizvođača do kraja ožujka trebali bismo dobiti 600 tisuća doza cjepiva. Sve ćemo iskoristiti, po mom računu, mogli bi do kraja ožujka imati barem deset puta više cijepljenih nego danas, dakle oko 400 tisuća građana”, istaknuo je i dodao da će se i on cijepiti nakon što mu istekne imunitet.

Tezu da je Davor Filipović drugi izbor za kandidata za zagrebačkog gradonačelnika odbacuje, a tvrdi i da je netočna teza da je Vanđelić odustao od kandidature zbog navodnog angažmana Milana Bandića i HDZ-a.

Na upit znači li današnji izbor kandidata to da se HDZ odmiče od Bandića ili nakon izbora neće surađivati, Plenković je rekao da aktualni gradonačelnik ima 20 godina iskustva vođenja grada, a u HDZ-u smatraju kako je “pravi trenutak za osvježenje i novog mladog čovjeka”. Plenković je naglasio kako sada nije tema postizborne koalicije.

Za predsjednika Republike Zorana Milanovića rekao je da ne prati njegove objave na facebooku jer se “nema time vremena baviti“.


Komentari