Što čeka naše školarce? Iz ministarstva stižu oprečne informacije, Božinović ’uzburkao vode’

Foto: Patrik Macek/PIXSELL/ Ilustracija

Nakon što je čelnik stožera civilne zaštite, Davor Božinović istaknuo kako će se ubuduće razmotriti škole, odnosno vrijeme oko blagdana, kako bi se utjecalo na epidemiološku situaciju jer, kako tvrdi, “skoro četvrtina novozaraženih dolazi iz školskog sustava”, u javnost su izašle različite informacije.

Inače, Božinović je rekao kako će se o svemu još razgovarati te da ništa nije definitivno.

Odmah potom, za Jutarnji list, moguće najave komentirao je glavni savjetnik ministra znanosti i obrazovanja, Božo Pavičin koji navodi kako Ministarstvo znanosti i obrazovanja neće mijenjati kalendar školske godine, niti učenicima produljivati jesenske praznike predviđene do 3. studenoga.

Dodao je kako takva odluka na nacionalnoj razini nije potrebna jer je moguće na lokalnoj razini prijeći na online nastavu. “Uz takav model, nema smisla da djeca na pojedinim područjima ne idu u školu ukoliko nemaju nijednog zaraženog učenika ili imaju tek mali broj njih”, zaključio je.

S druge strane, ministar obrazovanja Radovan Fuchs za HRT govori kako je Božinovićev scenarij moguć, ali kompliciran. “Praznici su definirani kalendarom. Mogu se neke manje izmijene raditi, ali to poremeti satnicu u svim školama. Ne kažem da je nemoguće, ali je dosta komplicirano. Da, možda prijeđemo na nekakve oblike on-line, ali to ćemo vidjeti još”, naveo je.


Komentari