Što će sve raditi Macron u Zagrebu? Donosimo detaljan protokol

Foto: Facebook HDZ

Francuski predsjednik Emmanuel Macron stigao je u Hrvatsku, a u Zagrebu će imati vrlo zaposleni četvrtak.

S pripremljenom ceremonijom dočeka, hrvatski predsjednik Zoran Milanović francuskog će kolegu primiti u svome uredu u četvrtak ujutro. Ceremonija je zakazana za 9:10, zajedničko fotografiranje u 9:25, Tete-a-tete susret dvojice predsjednika u 9:30, a izjava za medije u 10 sati.

Susret s Plenkovićem

U 10:40 u pratnji premijera Andreja Plenkovića, Macron će položiti vijenac ispred Spomenika domovini, na trgu Stjepana Radića.

Plenković će potom čelnog čovjeka Francuske ugostiti u Banskim dvorima u 11 sati, gdje će se, prema planu i potpisati Sporazum o strateškom partnerstvu, te ugovor nabavi višenamjenskog borbenog aviona Rafale.

Rimčevi auti u Esplanadi

U 12:55, svjetski poznati hrvatski poduzetnik Mate Rimac, predstaviti će hrvatskom premijeru i francuskom predsjedniku dva automobila marke Nevera i Buggati. Predstavljanje će se održati u hotelu Esplanade.

Prije nego napusti Zagreb, Macron će, oko 13:00 sati, ručati sa istaknutim predstavnicima javnog, kulturnog, gospodarskog, znanstvenog i sportskog života u Hrvatskoj koji su na neki način povezani s Francuskom.

Zelena akcija protiv nuklearne energije

Također, u jeku potpisivanja suradnje Francuske i Hrvatske, Zelena akcija organizirati će konferenciju za medije, potaknuta Plenkovićevom najavi o spremnosti za ulazak u razvoj nuklearne elektrane Krško. Na konferenciji će govoriti Reinhard Uhrig, član Global2000, vodeće austrijske organizacije za zaštitu okoliša, ujedno i voditelja kampanje protiv nuklearne energije. Konferencija će  početi u 10 sati, na južnoj strani Markova trga, pri vrhu Ćirilometodske ulice.

Komentari