STIŽU PRVE REAKCIJE NA REFERENDUM “Nikola Grmoja i Most su politički profiteri”

Nikola Grmoja i Most su “politički profiteri na ugrozi zdravlja i života ljudi”, rekao je saborski zastupnik HDZ-a Damir Habijan. U Varaždinu je komentiao početak prikupljanja potpisa za referendumsku inicijativu kojom Most traži ukidanje covid potvrda i Stožera civilne zaštite.

Habijan je upozorio da bi odlučivanje dvotrećinskom većinom u Saboru usporilo brzo i učinkovito djelovanje.

Riječ o ničem drugom nego o “političkoj igri, niskom populizmu i skupljanju jeftinih političkih poena čime je Most”, rekao je Habijan. “Politički profiteri na ugrozi ljudskog zdravlja.”

Prisjetio se i njihovih poruka s nedavnog prosvjeda protiv covid potvrda u Zagrebu:

„Tog dana kada su se oni smijali na glavnom zagrebačkom trgu, 63 naših sugrađana je preminulo. Oni su iznosili neke svoje prijedloge i jedan koji smo čuli je ivermektin, lijek za životinje protiv parazita. Je li to demokracija i ono što Most nudi kao alternativu?” pita se Habijan siguran da to hrvatski narod koji svakodnevno daje podršku Vladi i HDZ-u to ne želi.

Habijan je komentirao i Nikolu Grmoju i stav oko panedmije,  pa je rekao i da je dio “najdemagoškije, najnevjerodostojnije i najlicemjernije skupine na društveno-političkoj sceni” nazvavši ga “gigantom u klevetama i lažima”.

“To je čisti populizam”

Podsjetimo, jučer je GLAS-ova šefica i zastupnica u Skupštini, Anka Mak Taritaš za Zagreb.info izjavila kako ne podržava populizam Mostovaca.

Photo: Davorin Visnjic/PIXSELL

“Referendum Mosta je populizam i populizam ne podržavam. Političari moraju imati jasne stavove, a ne jedne vikendom, a druge preko tjedna. U zemlji koja ima preko 11 tisuća mrtvih nitko nema pravo na podrivanje najnižih strasti.”

No, hoće li potpisati referendum za koji Most sutra kreće skupljati potpise – nije odgovorila.

 

 


Komentari