STIŽU NOVE REGISTRACIJSKE PLOČICE! Ministar tvrdi da se već tiskaju

Screenshoot RTL

Hrvatska bi uskoro trebala dobiti nove registracijske pločice, a ministar tvrdi kako se već izrađuju.

Ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić rekao je kako se nove tablice već tiskaju, pišu vijesti.hr.

Iako neke stanice za tehnički pregled nemaju više registracijskih tablica za osobna vozila, ministar kaže kako nije došlo do nestašice.

Takva je situacija i dalje u Osijeku, gdje bi trebale stići sutra, čekaju ih i u Zadru, nemaju ih ni neke policijske uprave, a mnogi su pri kraju sa zalihama. A voditelj stanice za tehnički pregled u Zagrebu Ivan Grbac kaže da ih ni ne želi previše, pa naručuje po 50 komada.

“S obzirom da se očekuje da će izaći novi obrazac registarskih pločica usklađen s EU, zato ne naručujemo prevelike količine da nam ne ostanu neiskorištene zalihe”, rekao je Ivan.

Iako neke stanice nemaju niti jednu tablicu za osobna vozila, iz MUP-a tvrde da nema govora o nestašici.

“Nije točno, to je riješeno, tako da nikakav problem po tom pitanju, jednostavno i tu uvodimo reda i u taj prostor. Već se jutros rade nove, vjerujte, stvarno – rekao je Orepić.

” Trenutačno je u tijeku usklađivanje pratećih pravilnika s tehničkim specifikacijama i testiranje njihove čitljivosti sukladno standardima”, priopćili su iz MUP-a.

TABLICE
Screenshot RTL

O tablicama se raspravlja već tri godine. Prvi dizajn novih tablica dobio je odbijenicu jer na njemu nije bilo grba, pa je MUP naposljetku postigao konsenzus s dizajnerom Gordanom Resanom. On je samo otkrio kako će grb biti na desnoj strani, logo Unije na lijevoj, a font bi nalikovao sadašnjem.

 

 

 


Komentari