STIŽE JAKA PROMJENA VREMENA: Za vikend moguće nevrijeme, nakon kiše vraćaju se visoke temperature

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

U Hrvatsku stiže jaka promjena vremena pa će tako u petak prevladavati promjenjivo oblačno vrijeme sa sunčanim razdobljima. U drugom dijelu dana u zapadnim i sjeverozapadnim krajevima te na sjevernom Jadranu, ponajprije u Istri, očekuje se mjestimična kiša ili poneki pljusak s grmljavinom, najavljuje Hrvatski hidrometeorološki zavod.

Pljuskovi praćeni grmljavinom

Na Jadranu će puhati umjerena do jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima te uglavnom u prvom dijelu dana, a poslijepodne u Dalmaciji sjeverozapadni i jugozapadni vjetar. Najviša dnevna temperatura kretati će se između 24 i 29, a na Jadranu od 29 do 33 °C.

U nastavku ovog tjedna vrijeme će izgledati kao da je ljetu došao kraj i prije blagdana Velike Gospe. No, nakon oblačnijih i svježijih dana, uz povremenu mjestimičnu kišu, i to uglavnom u obliku pljuskova praćenih grmljavinom, na Jadranu dodatno i razmjerno vjetrovitih, slijedi nam novo zatopljenje.

Upitan novi toplinski val 

Meteorolozi još ne mogu potvrditi koliko će dugo trajati novo zatopljenje te hoće li dostići intenzitet novog toplinskog vala.

U subotu će diljem zemlje biti još svježije i oblačnije, na kopnu uz čestu kišu, ponegdje i grmljavinu, a potpuno suho neće biti ni u sunčaniju i topliju nedjelju, pa ni u većinom vruć ponedjeljak.

I na većem dijelu Jadrana u subotu se očekuje najnestabilnije i najmanje toplo vrijeme. Od nedjelje ponovno sunčanije i ponovno pretežno vruće, uz poneki pljusak uglavnom na jugu.

Tijekom vikenda će umjerenu i jaku buru sve češće zamjenjivati podjednako jaka tramontana, a od ponedjeljka se očekuje mirnije i manje valovito more.


Komentari