Stigao je odgovor iz Sabora i Vlade na poziv predsjednika Milanovića na zajedničko polaganje vijenca na Mirogoju

Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

Ured predsjednika izvijestio je u četvrtak da su uputili poziv predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću i predsjedniku Hrvatskog sabora Gordanu Jandrokoviću da s predsjednikom Zoranom Milanovićem polože zajednički vijenac na groblju Mirogoju u povodu blagdana Svih svetih.

– Budući da do četvrtka popodne, 29. listopada, Ured predsjednika RH nije zaprimio bilo kakav prijedlog iz Vlade RH ili Hrvatskog sabora za zajedničko polaganje vijenca uobičajeno u prigodama državnih blagdana, Ured predsjednika Republike Hrvatske uputio je poziv Uredu predsjednika Vlade Republike Hrvatske i Uredu predsjednika Hrvatskog sabora da predsjednik Vlade RH Andrej Plenković i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković zajedno s predsjednikom Republike polože zajednički vijenac u petak 30. listopada 2020. godine, navodi se u priopćenju.

Iz Ureda predsjednika najavljeno je da će predsjednik Milanović položiti vijenac i zapaliti svijeću u 10 sati kod Središnjeg križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja na Mirogoju u povodu blagdana Svih svetih.

Stigao odgovor

Iz Jandrokovićeva ureda odgovorili su za Večernji list kako je on, s obzirom na epidemiološku situaciju, planirao zajedno sa saborskim izaslanstvom položiti vijenac 31. listopada u 9 sati na groblju Mirogoj te da protokol Sabora već radi na tim pripremama.

– Zatečeni smo stoga pozivom koji je stigao danas kasnije poslijepodne iz Ureda predsjednika u protokol Hrvatskoga sabora, te smo se iznenadili kada smo obavijest o tome odmah vidjeli i u medijima. To neće utjecati na promjenu postojećeg plana protokola predsjednika i izaslanstva Hrvatskoga sabora, stoji u jučerašnjoj izjavi.

U Vladi pak kažu kako će sutra objaviti program obilježavanja Svih svetih.

– Nismo ni planirali u petak obilježavati jer sutra ujutro premijer ima druge sastanke i obveze. Predsjednik Vlade obilježit će blagdan Svih svetih u subotu – rekli su iz Ureda premijera Plenkovića.


Komentari