Stier podnio ostavku, vraća se u saborske klupe

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Kao saborski zastupnik želi jačati demokršćansku opciju.

Kako se i očekivalo, Davor Ivo Stier podnio je ostavku, a na funkciju čelnika Ministarstva vanjskih poslova biti će imenovan novi dužnosnik. Kako je kazao novinarima, Stier ne odlazi iz HDZ – a te neće uskratiti podršku Vladi, no kao saborski zastupnik želi jačati demokršćansku opciju.

“U ovoj auli na proslavi dana hrvatske diplomacije, rekao sam sve što smo učinili od listopada do danas. Sada dolazi jedna nova faza. Kamere su sve snimile pa nije potrebno da ponavljam. Prije tjedan dana sam tražio da se imenuje nova osoba na čelu minstarstva. Potrebno je jačati demokršćansku opciju u kontaktu s građanima. Velika je čast predstavljati Hrvatsku u svijetu, ali u ovom trenutku je važnije biti u domovini i vratiti povjerenje u insititucije. S obzirom da sam se u petak vratio iz New Yorka, premijer nije htio da budem razriješebn dužnosti dok sam u inozemstvu. ” kazao je Stier i potvrdio nagađanja.

Podsjetimo, nakon što je Andrej Plenković uspio sačuvati vlast u svojim rukama zahvaljujući koaliciji s HNS-om, u medijima su se pojavile spekulacije o ostavci Davora Ive Stiera. Naime, Stier je već jednom izjavio da je koalicija s HNS – om za njega neprihvatljiva.

Davor Ivo Stier poznat je kao konzervativac unutar HDZ – a, a suradnja s liberalima za njega je stvorila nepremostivu prepreku te je bila “negacija svega za što se zalagao”, kako je novinarima komentirao i saborski zastupnik Zlatko Hasanbegović.


Komentari