STEFANI TREBA NAŠU POMOĆ: Tragična priča ove djevojke dirnut će vas do suza (FOTO)

Privatni album

U travnju 2012. godine dijagnosticiran joj je tumor na desnoj natkoljenici koji se proširio na mišić i živac. Mjesec dana poslije imala je prvu operaciju u Osijeku. Slijedile su još dvije (u Osijeku i Zagrebu), a zadnja, treća, bila je 23. siječnja ove godine u Vukovaru.

Mladoj Vukovarki Stefani Jenić (16) i dalje treba pomoć. Prije tri godine otkriven joj je zloćudni tumor na natkoljenici koji se kasnije i proširio na mišić i živac zbog čega je bila prisiljena napustiti školu, prošla ne nekoliko vrlo bolnih operacija, a djevojka nažalost nema zdravstveno zbog problema s državljanstvom i ne može pokrivati skupe troškove liječenja.

U travnju 2012. godine dijagnosticiran joj je tumor na desnoj natkoljenici koji se proširio na mišić i živac. Mjesec dana poslije imala je prvu operaciju u Osijeku. Slijedile su još dvije (u Osijeku i Zagrebu), a zadnja, treća, bila je 23. siječnja ove godine u Vukovaru.

“Imam užasne bolove. To se ne može opisati”

Stefani živi sama s majkom i bratom u Vukovaru, a učenica je Strukovne škole u Vukovaru. Nakon brojnih operacija, Vukovarka trpi jake bolove i pije skupe lijekove, a potrebne su joj fizikalne terapije koje joj majka ne može priuštiti jer je obitelj Jenić bez izvora prihoda, dok su računi za bolničke usluge su preveliki.

Stefanini lijekovi

“Imam užasne bolove. To se ne može opisati. Nemam ih stalno, ali jednom na dan me uvijek zaboli pa popijem terapiju koja mi je umjesto infuzije, samo da ne moram u bolnicu svaki dan. Kod kuće imam 2 vrste najjačih lijekova koje postoje za takve bolove i kapi. Ako imam jake bolove čitav mjesec onda lijekovi koštaju i više od 1.000 kuna”, kazala je Stefani za Inmediaspolitiku, a zbog problema u kretanju ne smije puno hodati i negdje ići bez tableta.

Stefani kaže i da uvijek uz sebe ima osobu koja zna za njen problem, majku, brata ili prijatelje jer joj zbog naglih bolova otkaže mogućnost kretanja. Stefani je iz dana u dan sve teže, bol se u koljenu i iznad koljena pojačava, a oboljelo područje otiče.

Majka moli za pomoć

“Stefani ne mogu uplaćivati zdrastveno osiguranje jer nemam oko tri tisuće kuna. U Beču smo živjeli 20 godina, a od 2009. živimo u Vukovaru. Od tada smo na privremenom boravku kojeg moramo produljivati svake godine”, rekla je za Vinkovački list Stefanina mama Snježana.

Naime, u Vukovar se Snježana Jenić vratila nakon rastave. Tada su krenuli njihovi problemi. Ona po ocu ima državljanstvo BiH, a djeca po ocu imaju srpsko državljanstvo. Zbog svega toga ne mogu ostvariti nikakva prava.

Novčanu pomoć traži kako bi platila operaciju, prijeko potrebnu njezinoj kćeri. “Živimo jako teško, ali pomažu nam dobri ljudi”, objašnjava Snježana Jenić.  Zahvaljuje se socijalnoj samoposluzi vukovarske udruge “Duga” na pomoći i podršci.

>>> POMOZIMO STEFANI! Ova djevojka zaslužuje BOLJU budućnost!

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]Obitelji Jenić je sada najvažnije skupiti novac za petu operaciju i preostali dio za zdravstveno osiguranje. Svi oni koji žele pomoći Stefani Jenić u njenom liječenju, mogu uplatiti sredstva na račun otvoren na njezino ime u Erste banci: IBAN: HR8024020063290202795 SWIFT: ESBCHR22[/box]


Komentari