STANJE NA CESTAMA U ZEMLJI: Mokri i skliski kolnici usporavaju promet

Wikipedia

Provjerite stanje na cestama diljem zemlje.

Zbog prometne nezgode na autocesti A1, nakon čvora Karlovac, na 35. + 800 km, u smjeru Zagreba vozi se uz ograničenje brzine od 60 km/h.

Kolnici su mjestimice mokri i skliski u Istri, Hrvatskom primorju, Lici, dijelu Dalmacije i središnje Hrvatske.

Magla mjestimice smanjuje vidljivost u Hrvatskom primorju i Gorskom kotaru. Ima je i na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvora Oštrovica i tunela Tuhobić. Jak vjetar usporava promet na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Ravne Gore te na autocesti A1 između Bosiljeva i tunela Male Kapele. Upozoravamo na moguće odrone zemlje i kamenja.

Na dionicama cesta gdje se zbog radova vozi uz privremenu regulaciju prometa, zbog suženja kolnika i manje protočnosti vozila, mogući su povremeni zastoji, stoji na stranicama HAK-a.

Zbog vode na kolniku za sav promet zatvorene su ceste:

DC36 u mjestima: Koritinja, Rožen Breg, Donja Kupčina i Gradec Pokupski;
ŽC3156 Mala Gorica-Žažina;
ŽC3121 most između Palanjeka i Hrastelnice;
ŽC3253 Košutarica-Mlaka;
ŽC3275 Stankovac-Slana u mjestu Donje Jame
ŽC5153 Kosinjski Most-Bakovac;
LC33139 Kraljeva Velika-Trebež.
Na županijskoj cesti ŽC3052 kod mjesta Gradec danas do 15 sati vozi se uz privremenu prometnu signalizaciju, zbog zamjene ograde na mostu.

Na autocesti A1, kroz tunel Sveti Marko, od 45. do 47. km, u smjeru Rijeke vozi se jednim trakom.

Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb zbog radova u tunelu Veliki Gložac u smjeru Zagreba vozi se usporeno, jednim trakom, a iza vijadukta Bukovo u smjeru Rijeke uz ograničenje brzine zbog sanacije odrona.

Do 31.05. zatvorena je brza cesta DC10 od čvora Dubrava do spoja s državnom i županijskom cestom u Cugovcu (DC28-ŽC3052). Obilazak je kroz grad Vrbovec.

Vozi se uz privremenu regulaciju prometa na cestama:

DC1 Sinj-čvor Klis Grlo na predjelu Križice i kod Hrvaca;
DC8 Jadranskoj magistrali u Brodarici, na dionici Kaštel Stari- Kaštel Gomilica i kod Srebrenog
DC28 Novi Glog-Kenđelovac;
DC116 na otoku Hvaru između Hvara i Starog Grada.
Zbog zimskih uvjeta promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na županijskoj cesti Bjelopolje-Donji Lapac.

Zbog klizišta na državnoj cesti DC228 Jurovski Brod-Ozalj u mjestu Ilovac kod Ozlja vozi se jednim trakom, a zatvorene su županijska cesta ŽC2095 u mjestu Klenovec Humski i lokalna cesta Donji Oštri Vrh-Ozalj.


Komentari