STANJE NA CESTAMA: Mokri i skliski kolnici uz maglu usporavaju promet

hr.wikipedia.org

Provjerite stanje na cestama diljem zemlje.

Magla mjestimice smanjuje vidljivost u Istri, Gorskom kotaru i sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Ima je i na dionicama autocesta: A4 Goričan-Zagreb između Goričana i Varaždina, A6 Rijeka-Zagreb između vijadukta Bukovo i tunela Sleme i na Istarskom ipsilonu.

Kolnici su mokri i skliski u Hrvatskom primorju, vlažni u većem dijelu ostatka zemlje. Mogući su odroni. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Na autocesti A1 kroz tunel Sveti Rok vozi se jednom tunelskom cijevi, dvosmjerno, a kroz tunel Malu Kapelu od 8 do 14 sati u smjeru Splita se jednim trakom.

Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb kroz tunel Veliki Gložac u smjeru Zagreba vozi se jednim trakom usporeno.

Na autocesti A7, dana 29. siječnja 2016.god. od 08,00 sati između čvorova Šmrika i Hreljin u smjeru Rijeke vozit će se jednim trakom, usporeno.

Vozi se uz privremenu regulaciju prometa na cestama:

• DC1 Sinj-čvor Klis Grlo na predjelu Križice, kod Hrvaca i od 7 do 16 sati (osim vikendima) na dionici Vrlika-Sinj na predjelu Ustića Draga i kod mjesta Kukuzovac;
• DC28 Novi Glog-Kenđelovac.

Do 15. veljače zatvorena je brza cesta DC10 od čvora Dubrava do spoja s državnom i županijskom cestom u Cugovcu (DC28-ŽC3052). Obilazak je kroz grad Vrbovec.

Iz HAK-a podsjećaju vozače motornih vozila da i tijekom dana, uz dobru vidljivost i sunčana razdoblja, moraju voziti s upaljenim dnevnim ili kratkim svjetlima, zbog zimskog računanja vremena.


Komentari